Hoivakoti Viikki

Hoivakoti Viikissä vietetään virikkeellistä yhteiseloa. Toiminta hoivakodissa perustuu kuntouttavaan ja asukkaan omista voimavaroista lähtevään hoivaan. Asukkaan tukena on tiimi, johon kuuluvat omalääkäri ja psykogeriatriaan kouluttautuneet hoitajat. Hoivakoti Viikki on psykogeriatriaan ja muistisairaiden hoitoon erikoistunut hoivakoti.

Kodit ja yhteiset tilat

Hoivakoti Viikki tarjoaa kodin 18 asukkaalle. Kodit sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa. Asukkaat asuvat yhden hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone ja wc. Asukkaat saavat halutessaan turvarannekkeen, jonka avulla heidän on mahdollista kutsua hoitajan apua.

Hoivakodissa on asukkaille yhteinen olohuone ja ruokailutila. Ruokailu tapahtuu yhdessä työntekijöiden kanssa joko ruokasalissa tai senioritalon ravintolassa. Hoivakodissa on iso lasitettu parveke. Yhteistilat ovat viihtyisät ja tilavat myös apuvälineillä liikuttaessa.

Kodin ympäristö

Hoivakoti Viikki sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä. Viikin palvelukeskuksessa toimii Fazerin ravintola. Kuntosali on myös asukkaiden käytettävissä. Asukkailla on mahdollisuus osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Henkilöstö

Jokainen asukas on meille tärkeä ja kunkin tarpeisiin halutaan vastata yksilöllisesti. Olemalla läsnä, luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä. Kannamme vastuuta ikääntyvien ihmisten hyvinvoinnin edellytyksistä. Tuemme hyvää ja virikkeellistä arkea sekä ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitoa ja paranemista. Meille on keskeistä toiminnan kehittäminen ja uudistaminen sekä kodin hyvä ilmapiiri. Perustehtävämme on rakentaa jokaiselle kohtaamallemme ihmiselle mahdollisimman hyvä huominen.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia ovat mm. jumppa- ja lauluhetket, lukutuokiot ja ulkoilu. Yksikön ilmoitustaululla/kansiossa on viikkokalenteri, jossa on viikoittaiset toiminta- ja harrastetuokiot. Harrastetoiminta on asukaslähtöistä eli suunnitelmaan saattaa tulla muutoksia. Ryhmäkodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaan seurana.

Asuminen meillä

Hoivakoti Viikki on 18 asukkaan koti. Hoito lähtee asukkaan toiveista ja tarpeista, mutta päätöksentekoon pyritään ottamaan myös omaiset mukaan. Henkilökunta toivoo yhteistyötä omaisten kanssa asukkaan parhaaksi. Jokaiselle asukkaalle on nimetty oma hoitaja. Hänen kanssaan asiakas laatii ja toteuttaa hoitosuunnitelman.

Asukkaaksi meille

Viikin hoivakodin asukkaiksi hakeudutaan Helsingin kaupungin sosiaaliviraston kautta. Kaupungin yhteyshenkilönä toimii oman alueen vanhustenhuollon sosiaalityöntekijä.

Saapumisohjeet

Viikin hoivakoti sijaitsee osoitteessa Agronominkatu 7 F-G 00790 Helsinki. Julkinen liikenne Viikkiin Bussit: 79B (Herttoniemen metroasema tai Siilitien metroaseman läheisyydessä oleva bussipysäkki), 57, 78, 506 ja 701. Maksuttomat parkkipaikat löytyvät hoivakotien olevalta parkkipaikalta.

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma hoivakoti Viikki

Hoivakoti Viikki valvontakäyntiraportti 19.6.2021

Tutustu muihin hoivakoteihimme.
Täältä löydät tietoa ja apua omaiselle
Lue lisää muistisairaan hyvästä elämästä.

Koti tiivistettynä

Psykogeriatriaan ja muistisairaiden hoitoon erikoistunut hoivayksikkö.

Asukkaan tarpeisiin vastataan yksilöllisesti.

Olemme läsnä, luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä.

Toiminta perustuu kuntouttavaan ja asukkaan omista voimavaroista lähtevään hoivaan.

Kati Ahonen kuvailee Hoivakoti Viikin elämää.

”Asukkaat tuntevat meillä olonsa turvalliseksi ja tämä on heille turvapaikka. Tunteiden näyttäminen on heille hankalaa. Sen pienen hetken, kun saat heidät avautumaan on merkitystä ja siitä tulee lämmin ja hyvä olo. ”