Hoivakoti Viikki

Hoivakoti Viikki on psykogeriatriaan ja muistisairaiden hoitoon erikoistunut hoivakoti. Toiminta hoivakodissa perustuu kuntouttavaan ja asukkaan omista voimavaroista lähtevään hoivaan. Asukkaan tukena on tiimi, johon kuuluvat omalääkäri ja psykogeriatriaan kouluttautuneet hoitajat.

Psykogeriatrisessa hoivakoti Viikissä jokainen asukas kohdataan omana itsenään

Kodit ja yhteiset tilat

Hoivakoti Viikki tarjoaa kodin 18 asukkaalle. Kodit sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa. Asukkaat asuvat yhden hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone ja wc. Asukkaat saavat halutessaan turvarannekkeen, jonka avulla heidän on mahdollista kutsua hoitaja avuksi.

Hoivakodissa on asukkaille yhteinen olohuone ja ruokailutila. Ruokailu tapahtuu yhdessä työntekijöiden kanssa joko ruokasalissa tai senioritalon ravintolassa. Hoivakodissa on iso lasitettu parveke. Yhteistilat ovat viihtyisät ja tilavat myös apuvälineillä liikuttaessa.

Kodin ympäristö

Hoivakoti Viikki sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä. Viikin palvelukeskuksessa toimii Sodexon ravintola. Kuntosali on myös asukkaiden käytettävissä. Asukkailla on mahdollisuus osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Henkilöstö

Jokainen asukas on meille tärkeä ja kunkin tarpeisiin halutaan vastata yksilöllisesti. Luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä olemalla tiiviisti läsnä asukkaidemme arjessa.

Henkilökunnassa on mielenterveyshoitajia, jotka osaavat huomioida erityisesti psykogeriatriset asukkaamme. Ympärivuorokautisen kulunvalvonnan ansiosta tilat ovat turvalliset myös muistisairaille asukkaillemme.

Tuemme hyvää ja virikkeellistä arkea sekä ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitoa ja paranemista. Meille on keskeistä toiminnan kehittäminen ja uudistaminen sekä kodin hyvä ilmapiiri.

Jokaiselle asukkaalle on nimetty omahoitaja, jonka kanssa asiakas laatii ja toteuttaa hoitosuunnitelmaa. Henkilökunta ottaa mielellään omaiset mukaan yhteistyöhön.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia ovat mm. jumppa- ja lauluhetket, lukutuokiot ja ulkoilu. Yksikön ilmoitustaululla on viikkokalenteri, jossa näkyvät viikoittaiset toiminta- ja harrastetuokiot. Ryhmäkodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaan seurana.

Asukkaaksi meille

Viikin hoivakodin asukkaiksi hakeudutaan Helsingin kaupungin sosiaaliviraston kautta. Kaupungin yhteyshenkilönä toimii oman alueen vanhustenhuollon sosiaalityöntekijä.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen yksikönjohtajan kanssa.

Lisätietoja hoivakoti Viikistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat myös maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Viikin hoivakoti sijaitsee osoitteessa Agronominkatu 7 F-G 00790 Helsinki. Bussit 79B (Herttoniemen metroasema tai Siilitien metroaseman läheisyydessä oleva bussipysäkki), 57, 78, 506 ja 701 pysähtyvät lähellä. Maksuttomat parkkipaikat löytyvät palvelutalon edessä olevalta parkkipaikalta.

”Asukkaat tuntevat meillä olonsa turvalliseksi. Monelle tunteiden näyttäminen on hankalaa ja kun saat heidät avautumaan, vaikka pieneksi hetkeksi, siitä tulee lämmin ja hyvä olo.”

Kati Ahonen kertoo elämästä hoivakoti Viikissä.