Tammitupa

Tehostetun palveluasumisen yksikkö on tarkoitettu henkilöille, joilla on haasteita päihteiden ja mielenterveyden kanssa. Asukkaat ovat pääasiassa aikuisikäisiä vantaalaisia ja helsinkiläisiä. Tavoitteena on tarjota heille turvallinen koti, riittävä tuki ja sen kautta ponnahduslauta itsenäisempään elämään.

 

Kodit ja yhteiset tilat

Tammituvassa on 19 asuntoa, joista 18 on yksiöitä ja yksi asunto on kaksio.

Asunto ensin –periaatteen mukaan asukkaille tehdään vuokrasopimus omaan asuntoon.

Kodin ympäristö

Tammitupa sijaitsee Alppikadun korttelissa Elim-rakennuksen 1. kerroksessa Helsingissä.

Henkilöstö

Tammituvalla työskentelevä moniammatillinen tiimi tekee työtä vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Henkilökunta on tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Asiakkaan tuki määritellään yksilöllisesti, tavoitteena on lyhytaikaisen asumisen sujuminen itsenäisesti ja sitä kautta mahdollisen pidempiaikaisen asunnon löytyminen ja itsenäisempään asumismuotoon pääseminen.

Ohjaajat tarjoavat tukea ja ohjausta arjen hallintaan esimerkiksi asunnon kunnossa pidossa, hakemuksien täyttämisessä ja vuokranmaksuun liittyvissä asioissa. Tarvittaessa asiakkaalle pyritään löytämään myös hoitotahot ja verkostoa, joiden avulla asiakkaan oman elämän hallinta helpottuu.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Alppikadun korttelin tilat ja ympäristö mahdollistavat osallistumisen erilaisiin yhteisöllisiin toimintoihin, kuten matalan kynnyksen työtoimintaan. Auroratalossa on myös asukkaiden käyttöön tarkoitetut bänditilat ja kuntosali. Elim-rakennuksen K-kerroksessa kokoontuvat iltaisin myös AA- ja NA-ryhmät.

Asukkaaksi Tammituvalle

Asukkaaksi Tammituvalle tullaan aina kunnan sosiaalitoimen kautta. Asukasvalinnat tekee tilaajakunta yhdessä yksikön kanssa.

Lisätietoja Tammituvasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saa maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Tammituvalle on hyvät kulkuyhteydet, mm. metroasema sekä bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat lähellä.

Tammitupa sijaitsee osoitteessa Alppikatu 2 F, 00530 Helsinki, Elim-rakennuksen 1. kerroksessa.

Tammitupa, laatu ja kehittäminen

Omavalvontasuunnitelma Tammitupa 2021