Hoivakoti Scilla

Hoivakoti Scilla on tarkoitettu jatkuvaa ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville ikäihmisille.

Scillassa eletään yhdessä turvallista ja aktiivista elämää Töölönlahden kupeessa. Upea 1800-luvun lopussa rakennettu, entisöity rakennus on kaunis niin sisältä kuin ulkoa. Isoista ikkunoista avautuu näkymä Töölönlahden yli tai Diakonissalaitoksen historialliseen kortteliin.

Hoiva kouluttaa: Hoivakoti Scillassa on saatu uusia työkaluja arkeen kinestetiikkakoulutuksesta

Kodit ja yhteiset tilat

Hoivakoti Scilla on koti 24 asukkaalle. Huoneet ovat kooltaan 17,5-42 m2. Kaksi huoneistoa on tarkoitettu pariskunnille, muut ovat yhden asukkaan koteja.

Huoneet ovat muokattavissa ja kaikkien huoneiden yhteydessä on oma kylpyhuonetila. Huoneeseen kuuluu hoivasänky ja yöpöytä, ja halutessaan huoneen voi sisustaa juuri niin kuin itse haluaa.

Tilojen suunnittelussa on huomioitu ikääntyneet ja muistisairaat asukkaat. Kaikille tasoille pääsee hissillä. Väri- ja materiaalivalinnoissa on huomioitu tyylinmukaisuuden lisäksi moniaistiongelmaisten käyttäjien tarpeet. Tiloissa on kulunvalvonta, millä varmistetaan kaikkien asukkaidemme turvallisuus.

Scillassa on kaksi ruokasalia ja olohuonetta televisioineen. Viistotilassa on erillinen tila, jossa voi viettää isommalla porukalla esimerkiksi merkkipäiviä.

Kodin ympäristö

Hoivakoti sijaitsee kauniissa Töölönlahden maisemissa lähellä palveluita ja kulttuuritarjontaa. Diakonissalaitoksen kortteli on elämää täynnä. Asukkaat pääsevät ulkoilemaan hoivakodin kauniille Kesäpihalle sekä nauttimaan kukista ja yhteislaulutuokioista avaralla parvekkeella. Myös upea, Linnunlaulun suuntaan avautuva terassi on ahkerassa käytössä. Rakennuksessa on lisäksi viihtyisä saunaosasto, jota voidaan käyttää hoitajan avustamana.

Henkilöstö

Scillan henkilökunta kouluttautuu ahkerasti. Ohjelmaan kuuluu mm. kinesteniikan koulutusta sekä Muistisairaudet, vuorovaikutus ja hoiva (Memocate) -koulutukset.

Henkilöstö on läsnä ympäri vuorokauden ja varmistaa asukkaidemme turvallisen arjen. Henkilöstö kantaa vastuun ikääntyvien ihmisten hyvinvoinnin edellytyksistä ja tukee hyvää sekä virikkeellistä arkea ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kodin ilmoitustaululla on viikkokalenteri, josta on nähtävissä mm. harrastetuokiot ja klubitoiminta. Viikko-ohjelmaan ja klubeihin voi osallistua oman vointinsa mukaan. Omaistenillat pidetään kaksi kertaa vuodessa. Hoivakodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaiden seurana. Hoivan oma jalkojenhoitaja käy hoivakodissa kolmen kuukauden välein.

Asukkaaksi meille

Asukkaaksi tullaan joko itse maksaen, palvelusetelillä tai kunnan ostopalvelusopimuksella.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen yksikönjohtajan kanssa.

Lisätietoja Scillasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat myös maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Hoivakoti Scilla sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Alppikatu 2, 00530 Helsinki. HSL :n bussit 23, 53 ja 502 tulevat suoraan Alppikadulle ja raitiovaunu 8 Helsinginkadulle. Maksulliset parkkipaikat löytyvät korttelin sisältä.

Scilla, laatu ja kehittäminen

Omavalvontasuunnitelma Scilla 2021

Kohdennettu auditointi 31.5.2022

Scilla valvontakäyntiraportti 12.5.2021

Hoivakoti Scillan RAI-arviointi

Hoivakoti on käynyt oman työryhmän kanssa läpi RAI-arviointinsa. Olemme halunneet nostaa onnistumisina kolme asiaa, jotka ovat:

1. Monilääkityksen vähentyminen.
2. Asukkailla ei lainkaan tahatonta painonlaskua.
3. Ei lainkaan kipua ilman lääkitystä.

Kehityskohteeksi olemme valinneet asiakkaan entistä osallistavamman aktivoinnin muun muassa kinestetiikan keinoin.

Scillan RAI-arviointi

”Täällä asiakkaista ja työyhteisöstä huokuu lämmin ja hyvä ilmapiiri.”

Sairaanhoitaja Maija Liimatta kertoo elämästä hoivakoti Scillassa.

Lue lisää Scillan arjesta Tutustu hoivakoteihimme Neuvoja muistisairaan omaisille Muistisairaan hyvä elämä