Hoivakoti Scilla

Hoivakoti Scillassa eletään yhdessä turvallista ja aktiivista elämää Töölönlahden kupeessa. Upea 1800-luvun lopun entisöity rakennus on kaunis niin sisältä kuin ulkoa. Isoista ikkunoista avautuu näkymä Töölönlahden yli tai Diakonissalaitoksen historialliseen kortteliin. Scilla on tarkoitettu jatkuvaa ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville ikäihmisille.

Kodit ja yhteiset tilat

Hoivakoti Scilla on koti 24 asukkaalle. Huoneet ovat kooltaan 17,5 – 42 m2. Kaksi huoneistoa on saatavilla pariskunnille, muut huoneet ovat yhden asukkaan koteja. Hoivakodin huoneet ovat muokattavissa ja kaikkien huoneiden yhteydessä on oma kylpyhuonetila. Huoneeseen kuuluu myös hoivasänky ja yöpöytä. Halutessaan huoneen voi sisustaa juuri niin kuin itse haluaa. Tilojen suunnittelussa on huomioitu ikääntyneet asukkaat. Kaikille tasoille päästään hisseillä ja väri- ja materiaalivalinnoissa on huomioitu tyylinmukaisuuden lisäksi moniaistiongelmaisten käyttäjien tarpeet.

Scillassa on kaksi ruokasalia ja olohuonetta televisioineen. Viistotilassa on erinäinen tila, jossa on omaa rauhaa kaipaavalla rauhallinen soppi, missä voi viettää isommalla porukalla esimerkiksi merkkipäiviä.

Talon upea, Linnunlaulun suuntaan avautuva terassi on ahkerassa käytössä. Kesäisin Hoivan kukkiva kesäpiha antaa mahdollisuuden ulkoilla ja nauttia raittiista ilmasta. Rakennuksessa on lisäksi viihtyisä saunaosasto, jota voidaan käyttää hoitajan avustamana.

Kodin ympäristö

Hoivakoti sijaitsee kauniissa Töölönlahden maisemissa lähellä palveluita ja kulttuuritarjontaa. Helsingin Diakonissalaitoksen kortteli on elämää täynnä. Asukkaat pääsevät ulkoilemaan hoivakodin kauniille Kesäpihalle sekä avaralle parvekkeelle nauttimaan kukista tai vaikkapa yhteislaulutuokiosta. Rakennuksessa on lisäksi viihtyisä saunaosasto.

Henkilöstö

Jokaiselle yksilöllisen elämänlaadun toteutuminen on lämminhenkisen ja koulutetun henkilökuntamme tärkein tavoite. Henkilöstö on läsnä luoden turvallisuutta. Ketään ei jätetä yksin. Henkilöstö kantaa vastuun ikääntyvien ihmisten hyvinvoinnin edellytyksistä ja tukee hyvää sekä virikkeellistä arkea ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kodin ilmoitustaululla on viikkokalenteri, josta on nähtävissä mm. harrastetuokiot ja klubitoiminta (peliklubi, taitavat kädet -klubi, kirjallisuusklubi, hyvinvointiklubi). Viikko-ohjelmaan ja klubeihin voi osallistua oman vointinsa mukaan. Omaistenillat pidetään kaksi kertaa vuodessa. Hoivakodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaan seurana. Hoivan oma jalkojenhoitaja käy hoivakodissa kolmen kuukauden välein.

Asuminen meillä

Scilla on 24 asukkaan koti, jossa olemme erikoistuneet muistisairaiden hoitamiseen. Hoitajat ovat asukkaiden tukena ympäri vuorokauden.

Asukkaaksi meille

Asukkaaksi pääse joko itse maksavana tai palvelusetelin kautta.

Yksityisasiakkaana voit olla yhteydessä palveluneuvontaan. Tavoitat meidät arkisin klo 9.00-15.00 numerosta 09 7750 5980.

Saapumisohjeet

Hoivakoti Scilla sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Alppikatu 2, 00530 Helsinki. HSL :n bussit 23, 53 ja 502 tulevat suoraan Alppikadulle ja raitiovaunu 8 Helsinginkadulle. Maksulliset parkkipaikat löytyvät korttelin sisältä.

Tutustu muihin hoivakoteihimme.
Lue lisää hoivakoti Scillan arjesta.
Lue neuvoja muistisairaan omaiselle
Lue muistisairaan hyvästä elämästä

Hoivakoti Scilla tiivistettynä

Turvallista ja aktiivista kaupunkielämää.

Historiallinen ja kaunis ympäristö rakennuksineen.

Henkilökunta on aina läsnä luoden turvallisuutta ja vähentäen yksinäisyyttä.

Pullia paistopellillä.

”Täällä asiakkaista ja työyhteisöstä huokuu lämmin ja hyvä ilmapiiri.”

Sairaanhoitaja Maija Liimatta kertoo elämästä hoivakoti Scillassa videoupotteessa.

Hoivakoti Scilla, laatu ja kehittäminen

Omavalvontasuunnitelma Scilla

Scilla valvontakäyntiraportti 12.5.2021

Hoivakoti Scillan RAI-arviointi

Hoivakoti on käynyt oman työryhmän kanssa läpi RAI-arviointinsa. Olemme halunneet nostaa onnistumisina kolme asiaa, jotka ovat:

1. Monilääkityksen vähentyminen 2. Asukkailla ei lainkaan tahatonta painonlaskua 3. Ei lainkaan kipua ilman lääkitystä

Scillan RAI-arviointi

Kehityskohteeksi olemme valinneet asiakkaan entistä osallistavamman aktivoinnin muun muassa kinestetiikan keinoin.