Sanervakoti

Sanervakoti on Myllypurossa sijaitseva asumisyksikkö, joka tarjoaa kodin 72 monisairaalle ja 5 mielenterveys- ja päihdekuntoutujalle. Asuminen perustuu yksilölliseen hoitoon ja aktiiviseen arkeen. Asukkaiden käytöksen haasteisiin vastataan hoitotyön keinoin ja vastuuohjaajalla on erityinen asema asukkaan elämässä.

 

Kodit ja yhteiset tilat

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Huoneen peruskalusteena ovat hoitovuode ja yöpöytä. Oman kodin voi sisustaa toiveiden mukaisesti.

Sanerakodissa on neljä kerrosta. Jokaisessa kerroksessa on yhteiseen oleskeluun tarkoitetut olohuoneet ja ruokalutilat. Yhteiskäytössä on myös viihtyisät saunutilat.

Sanervakodin 1. kerroksen ruokasalissa voi viettää aikaa isommalla porukalla esimerkiksi merkkipäivää juhlien.

Kodin ympäristö

Sanervakoti sijaitsee Myllypurossa keskellä rauhallista asuinaluetta. Rakennuksen ympärillä on iso ja vehreä pihapiiri, jossa on mahdollisuus esimerksiksi pienviljelyyn kasvatuslaatikoissa, grillaamiseen ja yhdessä oleskeluun.

Paikalle on helppo tulla hyvien kulkuyhteyksien ansiosta julkisilla liikennevälineillä (läheinen metroasema) ja omalla autolla.

Henkilöstö

Jokaiselle yksilöllisen elämänlaadun toteutuminen on lämminhenkisen ja koulutetun henkilökuntamme tärkein tavoite. Henkilöstö on läsnä luoden turvallisuutta. Ketään ei jätetä yksin. Sanervakodin henkilöstö on sitoutunut aktiivisen arjen järjestämiseen. Henkilöstö kantaa vastuun ikääntyvien ihmisten hyvinvoinnin edellytyksistä ja tukee hyvää sekä virikkeellistä arkea ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Työryhmät koostuvat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista ja laajennetusta työyhteisöstä. Laajennettuun työyhteisöömme kuuluvat omaiset, vapaaehtoiset, sosiaali- ja terveysalan opiskelijat, kielenopiskelijat ja muut toimijat ovat Sanervakodin yhteisön aktiivisia toimijoita, joiden avulla pyritään vastaamaan asukkaiden moninaisiin tarpeisiin.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta 

Harrasteryhmien, arjen askareiden, retkien ja työtoiminnan avulla asukkaiden arki voi olla merkityksellistä, vaikka toimintakyky olisi huomattavasti alentunut. Sanervakodissa on perinteisesti järjestetty yhteistä toimintaa harrasteryhminä, joiden suunnittelussa huomioidaan asukkaiden toiveet ja mieltymykset. Vapaa-ajan ja harrastustoiminnassa hyödynnetään laajaa ja vehreää pihapiiriä. Sanervakodissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Teemme tiivistä yhteistyötä seurakunnan kanssa. Jalkojenhoitaja ja parturi vierailevat Sanervakodissa säännöllisesti ja asukkailla on mahdollisuus saada fysioterapiaa.

Omaistenillat pidetään 2 krt/vuosi ja omaiset kutsutaan kesä- ja joulujuhliin mukaan.

Asuminen meillä

Sanervakodissa on kolme 24-paikkaista asumisyhteisöä sekä 5 palveluasuntoa. Hoitajat ovat asukkaiden tukena ympäri vuorokauden.

Asukkaaksi meille

2.-4.- kerroksiin, alle 65-vuotiaiden monisairaiden asumiseen hakeudutaan asukkaaksi Helsingin kaupungin SAS-työryhmän kautta

1. kerroksen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palveluasumiseen haetaan Helsingin kaupungin asumisen tuen SAS-työryhmän kautta tai Vantaan asumispalveluiden sosiaalityöntekijöiden kautta.

Saapumisohjeet

Sanervakoti sijaitsee Myllypurossa osoitteessa Karistimentie 4. Julkiset kulkuyhteydet ovat erinomaiset, Myllypuron metroasema sijaitsee 200 metrin päässä ja useat bussilinjat kulkevat eri suuntiin. Myös autolla pääsee perille hyvin, pihalta löytyy ilmaisia parkkipaikkoja vierailijoille ja työntekijöille.

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma Sanervakoti

 

Sanervakoti tiivistettynä

Aktiivista asumista vehreässä ympäristössä osana lähiönaapurustoa.

Monipuoliset palvelut ja hyvät liikenneyhteydet lähellä.

Asukkaista välittävä ja sitoutunut henkilöstö.

Lue Kirkko&Kaupunki-lehden artikkeli Sanervakodista
Lue Kodinkuvalehden artikkeli Sanervakodista