Sanervakoti

Sanervakoti on Myllypurossa sijaitseva asumisyksikkö, joka tarjoaa kodin muistisairaille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asuminen perustuu yksilölliseen hoitoon ja aktiiviseen arkeen. Asukkaiden käytöksen haasteisiin vastataan hoitotyön keinoin ja vastuuohjaajalla on erityinen asema asukkaan elämässä.

Kirkko&Kaupunki-lehden artikkeli Sanervakodista
Kodin Kuvalehden artikkeli Sanervakodista

 

Kodit ja yhteiset tilat

Sanervakodissa on kolme 24-paikkaista asumisyhteisöä sekä viisi palveluasuntoa. Hoitajat ovat asukkaiden tukena ympäri vuorokauden.

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Huoneen peruskalusteita ovat hoitovuode ja yöpöytä. Oman huoneen voi  sisustaa toiveidensa mukaisesti.

Sanervakodissa on neljä kerrosta. Jokaisessa kerroksessa on yhteiseen oleskeluun tarkoitettu olohuone ja ruokailutila. Yhteiskäytössä ovat myös viihtyisät saunatilat.

Sanervakodin ensimmäisen kerroksen ruokasalissa voi viettää aikaa isommalla porukalla esimerkiksi merkkipäivää juhlien.

Kodin ympäristö

Sanervakoti sijaitsee Myllypurossa keskellä rauhallista asuinaluetta. Rakennuksen ympärillä on iso ja vehreä pihapiiri, jossa on mahdollisuus esimerkiksi kasvilaatikkoviljelyyn, grillaamiseen ja yhdessä oleskeluun.

Paikalle on helppo tulla hyvien kulkuyhteyksien ansiosta julkisilla liikennevälineillä  ja omalla autolla.

Henkilöstö

Sanervakodin henkilöstö on sitoutunut aktiivisen arjen järjestämiseen. Henkilöstö kantaa vastuun ikääntyvien ihmisten hyvinvoinnin edellytyksistä ja tukee hyvää, turvallista sekä virikkeellistä arkea. Tavoitteena on  ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitäminen ja parantaminen.

Työryhmät koostuvat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista ja laajennetusta työyhteisöstä. Laajennettuun työyhteisöömme kuuluvat muun muassa omaiset, vapaaehtoiset, sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja muut toimijat.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Harrasteryhmien, arjen askareiden, retkien ja työtoiminnan avulla asukkaiden arki voi olla merkityksellistä, vaikka toimintakyky olisi alentunut huomattavasti.

Sanervakodissa on perinteisesti järjestetty yhteistä toimintaa harrasteryhminä, joiden suunnittelussa huomioidaan asukkaiden toiveet ja mieltymykset. Vapaa-aikana ja harrastustoiminnassa hyödynnämme laajaa ja vehreää pihapiiriä. Sanervakodissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä seurakunnan kanssa. Myös jalkojenhoitaja ja parturi vierailevat Sanervakodissa säännöllisesti.

Omaisten illat järjestetään kahdesti vuodessa ja omaiset kutsutaan mukaan kesä- ja joulujuhliin.

Asukkaaksi meille

Asukkaaksi Sanervakotiin tullaan kuntien ostopalvelusopimuksella tai yksityisasiakkaana.

Lisätietoja Sanervakodista ja asukkaaksi hakeutumisesta saa maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Sanervakoti sijaitsee Myllypurossa osoitteessa Karistimentie 4. Julkiset kulkuyhteydet ovat erinomaiset:  Myllypuron metroasema sijaitsee 200 metrin päässä ja monet bussilinjat kulkevat eri suuntiin. Myös autolla pääsee perille hyvin ja pihalta löytyy ilmaisia parkkipaikkoja vierailijoille ja työntekijöille.

Tervetuloa meille töihin!

Sanervakoti, laatu ja kehittäminen

Omavalvontasuunnitelma Sanervakoti 2021

Sanervakoti valvontakäyntiraportti 19.1.2022

Sanervakoti hygienia-auditointi 2022

”Täällä saa tehdä työtä, josta tulee hyvä mieli itselle ja asukkaalle.”

Videolla Anna, Anne ja Päivi kertovat työstään Sanervakodissa.