Saarnitupa

Saarnituvan asukkaat ovat pääsääntöisesti alle 65-vuotiaita ja tarvitsevat erityistä tukea muun muassa päihteiden käytön vuoksi. Saarnituvassa jokainen asukas saa elää oman näköistään elämää ja tulla kohdatuksi yhteisön arvostettuna jäsenenä. Emme edellytä asukkailtamme päihteettömyyttä.

Kodit ja yhteiset tilat

Saarnituvan asukkaat asuvat Elim-rakennuksessa, ns. F-talossa.

Saarnituvan asunnot ovat pääosin yksiöitä, kahden hengen asuntoja on kaksi. Jokaisella asukkaalla on oma huone sekä suihku- ja wc-tilat. Asukkaat voivat sisustaa kotinsa omannäköisikseen ja henkilökunta huolehtii kodin viihtyvyydestä yhdessä asukkaan kanssa.

Asukkaiden käytössä on yhteinen olohuone. Ruokasalissa ruokailemme yhteisöllisesti, usein asukkaat ja henkilökunta yhdessä. Sauna lämpiää asukkaiden toiveiden mukaisesti. Henkilökunta huolehtii pyykkihuollosta.

Kodin ympäristö

Saarnitupa sijaitsee Helsingin Kalliossa, Alppikadun korttelissa kahdessa eri rakennuksessa. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa rauhassa penkille seuraamaan korttelin elämää. Myös omaiset ja läheiset ovat tervetulleita mukaan kodin arkeen.

Henkilöstö

Saarnituvassa hoiva on ympärivuorokautista. Henkilökunta on moniammatillista: sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustaja ja kodinhoitaja. Saarnituvassa työskentelee usein myös opiskelijoita.

Henkilökuntamme kuuntelee ja ottaa huomioon asukkaan toiveet yksilöllisesti. Asukkaillamme on nimetty vastuuohjaaja, joka on oman asukkaansa asiantuntija. Asukkaalle tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma, jonka laatimiseen hän itse osallistuu läheisensä kanssa näin halutessaan.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Arkeen on luotu rakenteita, joiden avulla pyrimme lisäämään asukkaiden osallisuutta ja sitä kautta tukemaan mm. päihteettömyyttä ja hyvää elämää. Asukkaille järjestetään monenlaista yhteisöllistä toimintaa: mm. bingo, asukkaan mieliruokien valmistusta, puutarhan hoitoa ja leivontaa. Vieraat ovat aina tervetulleita ja osa arkeamme. Asukkaamme voivat myös tehdä pienimuotoista työtoimintaa.

Asukkaaksi Saarnituvalle

Asukkaaksi Saarnituvalle tullaan kuntien ostopalvelusopimuksella tai yksityisasiakkaana.

Lisätietoja Saarnituvasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saa maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Saarnituvalle on hyvät kulkuyhteydet, mm. metroasema sekä bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat lähellä.

Saarnitupa sijaitsee samassa rakennuksessa Lehmustuvan kanssa.

Alppikatu 2 F, 00530 Helsinki (3. krs, Elim-rakennus)