Saarnitupa

Saarnituvan asukkaat ovat sijoitusvaiheessa alle 65-vuotiaita monisairaita miehiä sekä naisia. Saarnitupa on asukkaillemme halutessaan pysyvä koti, ketään ei jätetä yksin. Saarnituvassa jokainen asukas saa elää oman näköistänsä elämää ja tulla kohdatuksi yhteisön arvostettuna jäsenenä. Saarnituvassa ei edellytetä asukkailta elämäntapamuutosta ja monilla heistä saattaa olla päihdeongelma.

Kodit ja yhteiset tilat

Saarnituvan asukkaat asuvat kahdessa eri talossa, F-talossa (Elim-rakennus) sekä H-talossa (Hia-rakennus). Saarnituvan sunnot ovat yksiöitä, kaksi asuntoa on kahdelle hengelle. Jokaisella asukkaalla on oma huone sekä suihku/wc-tilat. Asukkaiden kodit ovat omannäköisensä. Henkilökunta huolehtii kodin viihtyvyydestä yhdessä asukkaan kanssa.

Yhteisessä olohuoneessa asukkaat voivat katsella televisiota sekä tavata naapureitaan. Ruokasalissa ruokailemme yhteisöllisesti, usein asukkaat ja henkilökunta yhdessä. Sauna lämpiää asukkaan toiveiden mukaisesti. Henkilökunta huolehtii asukkaan pyykkihuollosta.

Kodin ympäristö

Saarnitupa sijaitsee Helsingin Kalliossa, Alppikadun korttelissa kahdessa eri rakennuksessa. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa penkille katselemaan ohikulkijoita ja korttelin elämää.

Henkilöstö

Saarnituvan henkilökunta on moniammatillista, joka on asukkaalle läsnä 24/7. Henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustaja sekä kodinhoitaja.

Henkilökuntamme kuuntelee ja ottaa huomioon asukkaan toiveet yksilöllisesti. Asukkaillamme on nimetty vastuuohjaaja, joka on oman asukkaansa asiantuntija. Asukkaalle tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma, johon hän itse osallistuu läheisensä kanssa näin halutessaan.

Saarnituvan arjessa näkyy myös opiskelijoita, tuttuja keikkalaisia, henkilökohtaisia avustajia, fysioterapeutteja sekä omaisia.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Arkeen on luotu rakenteita, joiden avulla pyritään lisäämään asukkaiden osallisuutta ja sitä kautta tukemaan mm. päihteettömyyttä ja hyvää elämää. Asukkaille järjestetään yhteisöllistä toimintaa: bingo, asukkaan mieliruokien valmistus, puutarhan hoito ja leivonta ovat olleet asukkaiden mieleen. Vieraat ovat aina tervetulleita ja ovat osa arkeamme. Asukkaillamme on mahdollisuus tehdä pienimuotoista työtoimintaa.

Asuminen Saarnituvalla

Saarnituvan asukkaat ovat monisairaita miehiä sekä naisia. He ovat tulleet Saarnituvalle asukkaaksi alle 65-vuotiaina.

Asukkaaksi Saarnituvalle

Asukkaaksi Saarnituvalle tullaan kuntien sijoituspäätöksellä tai yksityisasiakkaana.

Yksityisasiakkaana voit olla yhteydessä  palveluneuvontaan. Tavoitat meidät arkisin klo 9.00-15.00 numerosta 09 7750 5980

Saapumisohjeet

Saarnitupa sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Metroasema sekä bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat lähellä. Saarnitupa sijaitsee kahdessa eri rakennuksessa.

Alppikatu 2 F, 00530 Helsinki (3. krs, Elim-rakennus)
Alppikatu 2 H, 00530 Helsinki (1.-2. krs. Hia-rakennus)

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma Saarnitupa