Diakonissa­laitoksen Hoiva on osa Helsingin Diakonissa­laitoksen yhteiskunnallista konsernia.

Helsingin Diakonissalaitos

 


Yhteiskunnallinen yritys

Hoiva on kotimainen ja yhteiskunta­vastuullinen yritys.

695 Hoivakoti 9

Hoivakodeissa asutaan viihtyisästi ympärivuorokautisessa huolenpidossa

Hoivakodit tarjoavat turvallisen vaihtoehdon silloin, kun vanhus ei selviydy kotihoidon turvin kotona tai palveluasunnossa, vaan tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa. Toiminta perustuu vanhuksen toimintakykyä ylläpitävään, kuntouttavaan ja voimavaroja tukevaan hoivaan.

Arjen ilot ja kanssakäyminen kuuluvat asukkaittemme elämään. Hoivan lähtökohtana on asukkaan ihmisarvoinen kohtaaminen, erilaisuuden hyväksyminen ja jokaisen oman vakaumuksen kunnioittaminen.

Hoivakodeilla on käytössään asiantuntijaverkosto, johon kuuluu oma sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri, sairaanhoitajat, hoitajat, fysioterapeutit sekä toimintaterapeutti ja oma pastori. Hoivakodeissa asukkaat voivat elää elämänsä loppuun asti.

Hoivakotimme sijaitsevat Helsingissä Alppikadun korttelissa, palvelukeskus Kotikallion yhteydessä  ja Kyläkalliossa Pitäjänmäellä ja Viikissa.

Asukkaaksi hoivakotiin

Hoivakodeissamme on tarjolla paikkoja myös lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajien lomien ajaksi, väliaikaisasumismuotona tai kuntoutumisjaksona sairaalahoidon tai leikkauksen jälkeen. Hoivakodin asukkaaksi hakeudutaan yksityisesti soittamalla Hoivan asiakasohjaukseen tai Helsingin kaupungin sosiaaliviraston kautta. Kaupungin yhteyshenkilönä toimii oman alueen vanhustenhuollon sosiaalityöntekijä.

Palveluohjaajamme Hoivassa neuvoo ja auttaa mielellään kysymyksissänne. Tutustu myös kotitalousvähennykseen!

Yhteystiedot

Hoivan palveluneuvonta
Puh. 09 7750 5980

Toiminta hoivakodeissamme perustuu jokapäiväiseen yhteisöllisyyteen sekä toimintakykyä ylläpitävään ja kuntouttavaan sekä asukkaan voimavaroja tukevaan hoivaan.

Hoivan esitteet ja hinnastot
löydät täältä

695 Hoivakoti 7

Hoivakodit Daalia ja Scilla

Perinteikkäät Daalia ja Scilla hoivakodit sijaitsevat peruskorjatussa rakennuksessa Alppikadulla hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Kyläkallion hoivakodissa juhlahetket huomioidaan myös ruokaillessa.

Kyläkallion hoivakoti

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva Kyläkallion hoivakoti tarjoaa hoivaa 24:lle asukkaalle kahdessa erillisessä hoivakodissa sekä ikääntyneille lyhyt- ja pitkäaikaisasumiseen ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa.

Arjen ilot kuuluvat jokaiseen päivään.

Kotikallion hoivakoti

Kotikallion hoivakoti tarjoaa tehostettua palveluasumista muistihäiriöisille ja dementoituneille ikääntyneille.

695 Hoivakoti 3

Hoiva Viikki

Ympärivuorokautista hoivaa tarjoavassa psykogeriatriaan ja muistisairauksien hoitoon erikoistuneessa Hoiva Viikissä on yhteensä 36 paikkaa.

695 Hoivakoti 1

Leenankoti

Leenankoti on kodinomainen hoitoyhteisö muistisairautta sairastaville ihmisille ja tuki heidän läheisilleen. Alppikadulla sijaitsevaan Leenankotiin voi tulla lyhytaikaiselle hoitojaksolle.

 

Alppitupa

Hoivakoti Alppitupa

Alppitupa on koti ikääntyneille, alkoholi­ongelmaisille helsinkiläisille, jotka ovat päihteiden käytön vuoksi perinteisin keinoin vaikeasti asutettavia.


Diakonissa­laitoksen Hoiva on osa Helsingin Diakonissa­laitoksen yhteiskunnallista konsernia.

Helsingin Diakonissalaitos

 


Yhteiskunnallinen yritys

Hoiva on kotimainen ja yhteiskunta­vastuullinen yritys.