Lahdessa avopäihdekuntoutus toteutetaan päiväosastona arkipäivisin 5h/pvä (5h/arkipäivä) sekä viikonloppuisin etätuella 2h/pvä. Päiväosasto on tiivistä tukea päihteettömyyteen ja riippuvuudesta toipumiseen yhteisöterapeuttisella viitekehyksellä ja kognitiivisin terapian menetelmin. Vertaistuki on sisäänrakennettu palveluun. Asiakkaan luvalla hänen läheisilleen mahdollistetaan osallistuminen verkostotapaamisiin, lisäksi läheisten on mahdollista osallistua kerran kuukaudessa läheisille suunnattuihin tapahtumiin.

Miten avopäihdekuntoutukseen pääsee?

Palveluihin tullaan kunnan maksusitoumuksella tai itsemaksavana.

Kunnan maksusitoumusta voi hakea Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polku – palvelun kautta.

Voit myös soittaa meille numeroon 050 502 1543

Yksikkö sijaitsee Lahden keskustassa Vuorikadulla hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Yksilöllisesti

Asiakkaat asioivat yksikössä 1-5 kertaan viikossa. Jokaisella asiakkaalla on yksilöllinen viikko- ja päiväohjelma, joka sisältää toiminnallisia- ja keskusteluryhmiä, yhteisövastuutehtäviä ja muuta yhteisöllistä toimintaa, kuten retkiä ja tutustumiskäyntejä sekä kerran viikossa yksilötapaamisen omatyöntekijän kanssa.

Aukiolot:

Arkisin klo 8-15.40
Päiväosasto auki klo 9 – 14.00
Aukioloaikoihin voi tulla muutoksia asiakkaiden ja tilaajakunnan tarpeiden mukaisesti. Viikonlopputuki toteutetaan yhteistyössä päihdepalveluyksikkö Breikin henkilöstön kanssa.

Henkilöstö

Yksikössä työskentelee kolme sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista.
Henkilöstön kokoonpano on seuraava:
– sairaanhoitaja (yksikönjohtaja) sekä sosionomi yamk
– osa-aikainen lääkäri