Kaksi ihmistä pitää toisiaan kädestä.

 

Omaishoitajan jaksaminen on yhtä tärkeää kuin sairaan omaisen. Oma aika ja pieni hengähdystauko auttavat jaksamaan.

Diakonissalaitoksen Hoiva tarjoaa tukea omaishoitajan vapaiden järjestämiseen tarjoten kotiin tuotavia omaishoidon lomituksia sekä lyhytaikaisia hoitojaksoja hoivakodeissamme. Haluamme, että omaishoitaja voi viettää ansaitun vapaan turvallisin ja rauhallisin mielin.

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoidon tukea saavalla omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään kaksi vuorokautta kalenterikuukautta kohti. Sitovassa omaishoitotilanteessa olevalla omaishoitajalla on oikeus vähintään kolmeen vapaavuorokauteen kuukaudessa. Vapaapäivät voi pitää kuukausittain tai kerätä pidemmäksi jaksoksi.

Omaishoitajan palveluseteli

Omaishoitajalla on mahdollisuus hakea vapaapäiväänsä varten omaishoidon palvelusetelin . Sen avulla omaishoitaja saa tilata palvelua itse valitsemastaan yrityksestä. Kunta on määritellyt palvelusetelin rahallisen arvon yhden vuorokauden vapaalle, ja yritys voi itse päättää, kuinka monta tuntia palvelua se asiakkaalle tarjoaa kyseisellä rahasummalla.

Diakonissalaitoksen Hoiva on rekisteröitynyt omaishoidon vapaiden palvelusetelituottajaksi Helsingissä ja Vantaalla. Lue Helsingin kaupungin omaishoitajan palvelusetelistä.

Palvelumme omaishoitajalle

Omaishoitajan vapaan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan omaishoitajan sekä hoidettavan tarpeet ja toiveet. Tarjoamme omaishoitajille ja heidän läheiselleen seuraavia palveluita:

 • Kotihoitopalvelut
  • Omaishoidon tuki kotiin annettuna palveluna max. 6h/vrk
  • Turvapuhelinpalvelut omaishoitajan poissaolon ajaksi
  • Siivouspalvelut
  • Asiointipalvelut
 • Lyhytaikainen hoivajakso Viikin Leenankodissa
  • Lyhytaikaishoidolla tarkoitetaan yksilöllisesti suunniteltua hoivajaksoa ympärivuorokautisessa tehostetun palveluasumisen hoivakoti Leenankodissa.
  • Vapaan järjestämisellä tuetaan omaishoitajien jaksamista sekä autetaan koko perhettä selviytymään arjesta

Kiinnostuitko omaishoitajan palveluista?

Ota yhteyttä palveluneuvontaamme 09 7750 5980 tai palveluneuvonta@hoiva.fi.
Etsitään sinulle ja läheisellesi sopivin ratkaisu arjen tueksi.

Lue lisää omaisten sivuiltamme

Ajankohtaista omaisille