Historia

Palveluja eri ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille vuodesta 2004.

Diakonissalaitoksen Hoivan toiminta käynnistyi 2004, jolloin Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön  vanhustyön kotihoito ja Diacor terveyspalvelut Oy:n sisätautien vuodeosasto siirtyivät perustetulle yhtiölle. Seuraavina vuosina osaksi Hoivan toimintaa siirtyivät myös säätiön ylläpitämät hoivakodit. Hoivakodit saivat uudet tilat vuonna 2013 perusteellisesti saneeratusta entisestä Diakonissalaitoksen sairaalasta.

Vuonna 2016 Hoiva Oy:n toiminta laajeni merkittävästi, kun Diakonissalaitoksen säätiön asumis- ja päihdepalvelut tulivat osaksi sen toimintaa. Samana vuonna VTKL-palveluista tuli osa Hoivan kotipalvelua.

Ikääntyneille suunnatut palvelut ovat olleet osa Diakonissalaitoksen toimintaa jo sen varhaisista vuosista alkaen. Pitkän historian tuoma kokemus vahvistaa Hoivan tuottamien palvelujen perustaa.

Helsingin Diakonissalaitos perustettiin 1867. Se oli aluksi kulkutautisairaala, jossa aloitettiin kuitenkin pian nuorten naisten koulutus hoiva-ammattiin, diakonissoiksi. Vuonna 1874 laitos otti vastuun Espoossa sijaitsevasta vanhainkodista.

Hoiva on Diakonissalaitoksen tytäryhtiö. Tutustu Diakonissalaitoksen yli 150-vuotiseen historiaan Diakonissalaitoksen sivuilta.