Diakonissa­laitoksen Hoiva on osa Helsingin Diakonissa­laitoksen yhteiskunnallista konsernia.

Helsingin Diakonissalaitos

 


Yhteiskunnallinen yritys

Hoiva on kotimainen ja yhteiskunta­vastuullinen yritys.

695 HDL150 omakuva esa

Omakuva – 100 vuotta suomalaisena 2017 -näyttely Kotikalliossa

Omakuva – sata vuotta suomalaisena 2017 on Leena Louhivaaran toteuttama valokuvaprojekti, joka sai alkunsa elämänarvojen miettimisestä: mikä on arvokasta ja tärkeää elämässämme?

Valokuvahankkeeseen osallistui Kotikallion asukkaita ja toiminnassa mukana olevia ikäihmisiä. Osallistujat kokoontuivat työpajoihin ja kävivät läpi tärkeitä kuvia elämästään sekä kertoivat niiden kautta omaa tarinaansa. Tarinan avulla jokainen sai mahdollisuuden tutustua syvemmin itseensä, mutta tarina toimi myös siltana ihmisten välillä. Työpajoissa elämää käytiin yhdessä läpi, ja istuntojen aikana syntyi muistoja, ajatusten myrskyjä ja löytyi yllättäviä yhteyksiä.Tarinoista syntyi koskettavia hetkiä lapsuuden ja sota-ajan muistojen äärellä.

Työpajojen tarinoista Louhivaara koosti valokuvanäyttelyn, jossa jokaisesta osallistujasta on kolmen kuvan sarja sekä lyhyt, henkilön muistoista ja ajatuksista kertova teksti. Ensimmäinen kuva on henkilön lapsuudesta, toinen, symbolikuva, kertoo kuvattavalle tärkeästä paikasta tai asiasta. Kolmas kuva on Louhivaaran ottama muotokuva, joka kertoo miten ihminen tuli kuviensa ja tarinoidensa kautta kuvaajalle nähdyksi.

Näyttely on kevään aikana esillä Pitäjänmäellä, Kalliossa ja Viikissä

Omakuva – sata vuotta suomalaisena 2017 -näyttely on esillä tammi-huhtikuussa Kotikallion palvelukeskuksessa Pitäjänmäellä, Helsingin Diakonissalaitoksella Kalliossa ja Hoiva-Viikissä. Lisäksi näyttely on esillä Laterna Magicassa Helsingissä.

Lue lisää valokuvaprojektista Viesti-lehden jutusta sekä Helsingin Sanomien artikkelista "Sanon aina, että olkaa äitejä itsellenne" – Muotokuvaaja Leena Louhivaara opettaa suomalaisia katsomaan itseään rakastavasti (29.1.2017).

Leena Louhivaara on helsinkiläinen valokuvaaja, kouluttaja ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Hän on käsitellyt nähdyksi tulemisen teemaa kaikissa taiteellisissa projekteissaan. SAA KATSOA -näyttely (2008) kertoi rintasyöpää sairastavista naisista. KATSEEN TAKANA -näyttely (2011) syntyi yhteistyössä näkönsä menettäneen kuvataiteilija Maarit Hedmanin kanssa. OMAKUVA – sata vuotta suomalaisena 2017 -hankkeessa ollaan jälleen saman teeman äärellä.

Hanketta on tukenut Suomen Kulttuurirahasto ja hanke kuuluu Suomi100 -juhlavuoteen.

Lisätietoja www.omakuvaminakuva.fi 

Omakuva – sata vuotta suomalaisena 2017 -näyttely

27.1.–28.2.
Kotikallion palvelukeskus
Kyläkirkontie 6–10, Pitäjänmäki
Avoinna klo 9–15

3.3.–3.4.
Helsingin Diakonissalaitos, Päärakennus
Alppikatu 2
Avoinna ma–pe klo 8–16

6.–27.4.
Hoiva-Viikki
Agronomikatu 7, Viikki

24.1.–5.2.2017
Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki

Diakonissa­laitoksen Hoiva on osa Helsingin Diakonissa­laitoksen yhteiskunnallista konsernia.

Helsingin Diakonissalaitos

 


Yhteiskunnallinen yritys

Hoiva on kotimainen ja yhteiskunta­vastuullinen yritys.