Diakonissa­laitoksen Hoiva on osa Helsingin Diakonissa­laitoksen yhteiskunnallista konsernia.

Helsingin Diakonissalaitos

 


Yhteiskunnallinen yritys

Hoiva on kotimainen ja yhteiskunta­vastuullinen yritys.

Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia

Tältä sivulta löydät uusimmat tiedotteet.

695 Hoivakoti 4

Leenankoti muuttaa ja toiminta muuttuu

Vuonna 1989 perustettu Leenankoti on Suomen ensimmäinen muistisairautta sairastavien jaksottaiseen laitoshoitoon erikoistunut hoivakoti. Leenankodin toiminta Alppikadulta muuttaa Viikkiin.

695 vieras katselu

Asunnottomuuden ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin sen hoitaminen

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään Asunnottomien yön merkeissä 17.10. Helsingin Diakonissalaitos (HDL) haluaa kiinnittää huomiota piiloon jäävään asunnottomuuteen ja erityisesti asunnottomiin nuoriin.

Lue lisää

HOIVA kahvikuppi 695x426

Tule tutustumaan Kotikallion hoivakoteihin!

Tervetuloa tutustumaan Kotikallion hoivakotiin ja sen asukkaisiin lauantaina 23.9 klo 13 alkaen.

HOIVA kahvikuppi 695x426

Tule tutustumaan Hoiva Viikkiin!

Tervetuloa tutustumaan Hoiva Viikkiin kahvikupin äärelle lauantaina 7.10 klo 13 alkaen.

695 kortttelijuhla tunnus

Tule kanssamme juhlimaan!

Helsingin Diakonissalaitoksen 150-juhlavuoden päätapahtuma on Alppikadulla vietettävä korttelijuhla 24.8. klo 11–17. Juhlassa pihalle levittäytyy iloisesti koko se kirjo ja kaikki ne värit, joita laitoksen toiminnasta löytyy.

Lue lisää: Tule kanssamme juhlimaan!

695 korvaushoito

Diakonissalaitoksen Hoiva toimii vastuullisesti

Tampereen uusi huumehoidon konsepti ja sitä kautta myös Tampereen päihdepalveluyksikkö Breikki on ollut vahvasti otsikoissa kesän aikana. Kritiikki kohdistuu siihen, miten huumehoidot nyt toteutetaan sekä suoraan myös Diakonissalaitoksen Hoivan toimintaan. Liiketoimintajohtaja Tapio Tähtinen vastaa kritiikkiin.

695 hdl vuosikertomus kansi

Rakenteet ryskyvät, tehtävä pysyy – ”Heikoimmista on pidettävä huolta”

Suomi on keskellä yhtä historiansa suurinta yhteiskunnallista murrosta eli sote-uudistusta. Siihen valmistautuu myös Helsingin Diakonissalaitos, jolle vuosi 2016 oli muutosten ja uuteen suuntautumisen aikaa. Siitä huolimatta sen tehtävä on pysynyt samana 150 vuotta. Luomme uusia ratkaisuja yhteiskunnan reunamille, missä ihmisarvo on uhattuna.

695x426 senioriherra kahvi pixhill web

Mitä tapahtuu, kun oma tahti hidastuu -miten varautua vanhuuden varalle?

Moni säästää jo eläkettä varten, mutta harva miettii aktiivisen eläkeajan jälkeistä tilannetta. Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n asiakaspäällikkö Tiina Koivuniemi kertoo, mitkä asiat tulisi huomioida vanhuuden elämänlaadun varmistamisessa.

Sairaala puisto

Hoivakoti Daaliasta tuli toinen kotimme

Sirpa kävi jakamassa kehityspäivässämme oman kokemuksensa, miten omainen kohtaa ja kokee puolison sairastumisen ja siirtymisen hoivakotiin. Lue Sirpan koskettava tarina kokonaisuudessa tästä.

600 peli

Yleisöluento muistisairauksista 19.4.2017

Yleisöluento muistisairauksista ja ihmisarvoisen elämän turvaamisesta keskiviikkona 19.4.2017 klo 17.00–19.30. Paikka: ravintola Pääposti, os. Mannerheiminaukio 1B, 00100 Helsinki. Ilmoittaudu ennakkoon!

Kolme sisarta 1930 luku

Helsingin Diakonissalaitoksen historiateos julkistettiin

Helsingin Diakonissalaitos täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi laitos julkisti perustajansa Aurora Karamzinin nimipäivänä 10.3. historiateoksen Ihmisen arvo – Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta. Historiateoksen on kirjoittanut FT Jyrki Paaskoski ja sen on kustantanut Edita Publishing.

695 HDL150 omakuva

Omakuva – 100 vuotta suomalaisena 2017 -näyttely Kotikalliossa

Kotikallion palvelukeskuksen näyttelyssä Omakuva – sata vuotta suomalaisena 2017 on esillä 17 vanhuksen elämän tärkeät kuvat. Kuvakokonaisuudet ovat syntyneet valokuvaaja Leena Louhivaaran vetämissä työpajoissa vuoden 2016 aikana.

695 Diacor Alppikatu

Diacor ja Terveystalo yhdistyvät

Suomen Terveystalo Oy ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr ovat sopineet Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Yhdistymisen myötä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja. Yhdistyminen vahvistaa Terveystalon valtakunnallista kasvustrategiaa ja suomalaista omistusta. Yritysjärjestely vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

695 Hoivakoti 7

Hoiva ostaa kotihoitoyrityksen Vanhustyön keskusliitolta

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy vahvistaa kasvuaan ostamalla kotihoitoyritys VTKL-palvelut Oy:n koko osakekannan Vanhustyön keskusliitto ry:ltä. Näin Hoiva jatkaa strategiansa mukaista palvelutuotantonsa laajentamista pääkaupunkiseudulla.

695 Hoiva peli

Pätkiikö muisti?

Kiire, stressi, väsymys, masennus ja suru voivat aiheuttaa ohimenevää muistin heikkoutta. Toisaalta myös normaaliin ikääntymiseen liittyy muistioireita, jotka voivat olla samankaltaisia kuin alkavassa muistisairaudessa. ”Potilaan tai hänen läheisensä ilmaiseman muistioireen syy tulee aina selvittää”, sanoo lääkäri Vesa Savander.

Lue lisää: Pätkiikö muisti?

695 Ailan kuva

Läheinen – oletko jäänyt yksin ajatustesi kanssa?

Ilmoittaudu muistisairaiden omaisten OSVIITTA-vertaistukiryhmään, jossa samassa tilanteessa olevat ihmiset voivat vaihtaa kokemuksiaan ja saada tietoa muistisairauksista. Ryhmässä voidaan ilmaista ja jakaa niitä tunteita, joita itse kukin kokee sopeutuessaan elämään muistisairaan kanssa.

695 Senioritonni

Perinteinen ulkoilutapahtuma Senioritonni

Suuren suosion saanut ulkoilutapahtuma Senioritonni Kotikallion palvelukeskuksessa pidetään keskiviikkona 25.5.2016 klo 11.00–14.00.

695 Lauluryhma

Hoivassa lauletaan Mari Kätkän johdolla

Hoivassa on tänä keväänä perustettu lauluryhmä, jossa lauletaan asukkaiden, omaisten, läheisten, vapaaehtoisten ja työntekijöiden voimin. Lauluryhmän ohjaajana toimii säteilevä muusikko Mari Kätkä.

600 Amanda puisto a

Vapaa ympärivuorokautisen hoivan asunto Kyläkallion hoivakodissa Pitäjänmäellä

Kdet

Täältä löydät yleisöluennon aineistot: Muistisairauksista ja ihmisarvoisen elämän turvaamisesta


Diakonissa­laitoksen Hoiva on osa Helsingin Diakonissa­laitoksen yhteiskunnallista konsernia.

Helsingin Diakonissalaitos

 


Yhteiskunnallinen yritys

Hoiva on kotimainen ja yhteiskunta­vastuullinen yritys.