Malmikoti

Malmikodissa jokainen asukas saa elää oman näköistä elämää ja tulee kohdatuksi yhteisön arvostettuna jäsenenä. Meillä vallitsee tasa-arvo, ihmisen kunnioittaminen. Ketään ei jätetä tai unohdeta ja jokainen ansaitsee ihmisarvoisen elämän.

Asukkailla voi olla liikuntarajoitteita ja/tai päihde- ja mielenterveysongelmia. Asuminen Malmikodissa ei edellytä elämäntavan muutosta. Tuemme asukasta päihteiden käytön hallintaan. Asukkaan toiveesta hänet voidaan ohjata päihdepalveluihin.

Lue, millaista elämä on Malmikodissa työntekijöiden silmin

Kodit ja yhteiset tilat

Malmikodissa on 24 asukaspaikkaa ja 22 asukashuonetta. Niistä kaksi on kahden hengen huoneita. Asukkaiden käytössä olevat huoneet ovat kooltaan noin 20 m2.

Kodin ympäristö

Malmikoti sijaitsee Ylä-Malmilla. Juna-asemalle ja lähikauppoihin on noin 5 minuutin kävelymatka. Kunnantie on hiljainen ja rauhallisella alueella.

Henkilöstö

Malmikodin henkilöstö on koulutettuja, osaavia ja ammattitaitoisia. Työtä tehdään sydämellä ja asukasta kunnioittaen.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Malmikodissa järjestetään kolme kertaa vuodessa juhlia, kevät-, kesä- ja joulujuhlat. Näihin kutsutaan omaisia ja naapurustoa. Juhlissa esiintyy ulkopuolinen trubaduuri. Kesällä grillataan usein ja päiväkahvit nautitaan talon etupihalla samalla pelaten kesäpelejä (tikka, mölkky). Klubitoiminnassa kuunnellaan asukkaiden toiveita ja järjestetään toimintaa sen mukaan, esim. musavisa, tietokilpailu ja herkkujen nauttimista.

Asuminen meillä

Malmikoti on suunnattu pääsäntöisesti alle 65-vuotiaille monisairaille, mielenterveys- ja päihdetaustaisille henkilöille.

Asukkaaksi meille

Asukkaaksi meille tullaan kuntien sijoituspäätöksellä tai yksityisasiakkaana.

Saapumisohjeet

Malmikoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä: Osoite on Kunnantie 2, 00700 Helsinki. Paikalle tulee HSL:n bussit 73, 74, 79, 69, 70, 560, 561, 554 sekä K-juna, I-juna, P-juna.

Omavalvontasuunnitelma

Malmikoti omavalvontasuunnitelma