Lehmustupa

Lehmustupa tarjoaa ihmisarvoista tehostettua palveluasumista pääsääntöisesti alle 65-vuotiaille monisairaille henkilöille. Suurin osa asukkaista ovat työikäisiä, joiden käytös saattaa olla erityisen haasteellista. Lehmustuvalla heidän kanssaan eletään hyvää arkea ja kunnioitetaan asukkaan käsitystä omasta parhaastaan. Lehmustupa sijaitsee Diakonissalaitoksen Alppikadun eloisassa korttelissa ja sen ikkunoista avautuvat näkymä Kallion kaupunginosaan: Linnanmäelle, Helsinginkadulle sekä vehreälle sisäpihalle.

Kodit ja yhteiset tilat

Lehmustupa on koti 20 asukkaalle. Yksikkö on yhdessä tasossa ja pohjaratkaisu on selkeä. Yksikössä on eri kokoisia huoneita. Meillä on mahdollisuus asuttaa pariskuntia. Yksikössä on viihtyisä ruokasali ja yhteistila. Parvekkeet (4 kpl) avautuvat sisäpihalle ja siellä voidaan yhdessä kasvattaa yrttejä ja tomaatteja sekä kesäkukkia kaikkien iloksi.

Kodin ympäristö

Lehmustupa sijaitsee Alppikadun korttelissa, keskellä menoa ja meininkiä. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa penkille katselemaan ohikulkijoita, opiskelijoita, muita asukkaita sekä henkilökuntaa. Ratikka- ja bussipysäkiltä sekä metroasemilta on lyhyt kävelymatka Lehmustuvalle. Käymme ulkoilemassa Töölönlahdella sekä kesäisin voimme kuunnella iloista kiljuntaa Linnamäen laitteista.

Henkilöstö

Lehmustuvalla on moniammatillinen työryhmä, jolla on pitkä kokemus erilaisista asukkaista ja vahva osaaminen erityisesti haasteellisesti käyttäytyvien mielenterveys- ja päihdeongelmaisten asiakkaiden kohtaamisesta. Jokaisella asukkaalla on nimetty vastuuohjaaja. Henkilökunta asettaa asukkaille turvallisia rajoja ja kohtaa heidät kunnioituksella. Lehmustuvan henkilökunta kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa ja ketään ei jätetä yksin. Se tarjoaa asiantuntemusta, ammattitaitoa ja aitoja kohtaamisia.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Lehmustuvalla asukkaat suunnittelevat yhdessä vastuuohjaajien kanssa mielekkään arjen sisältöä yksikössä tai sen ulkopuolella. Yksikössä vietetään yhdessä arkea ja juhlaa, mutta asukkailla on mahdollisuus päivätoimintaan sekä aktiiviseen osallisuuteen myös kodin ulkopuolella.

Asuminen Lehmustuvalla

Lehmustupa tarjoaa palveluasumista alle 65-vuotiaille monisairaille henkilöille. Jokaisella on mahdollisuus elää omanlaistaan elämää yhteisön jäsenenä.

Asukkaaksi Lehmustuvalle

Asukkaaksi Lehmustuvalle tullaan kuntien sijoituspäätöksellä tai yksityisasiakkaana.

Yksityisasiakkaana voit olla yhteydessä meidän palveluneuvontaan. Tavoitat meidät arkisin klo 9.00-15.00 numerosta 09 7750 5980

Saapumisohjeet

Lehmustupa sijaitsee osoitteessa Alppikatu 2 F, 2 krs, 00530 Helsinki. Meille on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Ratikka- ja bussipysäkit sijaitsevat ihan lähellä.