Lehmustupa

Lehmustupa tarjoaa tehostettua palveluasumista pääsääntöisesti alle 65-vuotiaille monisairaille henkilöille. Suurin osa asukkaista on työikäisiä. Heillä on esimerkiksi päihteiden käytöstä johtuvia haastavia käytösoireita, mielenterveyden häiriöitä, somaattisia sairauksia tai infektioita.

Lehmustuvalla kunnioitetaan asukkaan käsitystä omasta parhaastaan ja toiminnan tavoitteena on hyvä arki.

Kodit ja yhteiset tilat

Lehmustupa on koti 20 asukkaalle. Yksikkö on yhdessä tasossa ja pohjaratkaisu on selkeä. Yksikössä on erikokoisia huoneita sekä viihtyisä ruokasali ja yhteistila. Parvekkeet avautuvat sisäpihalle ja siellä voidaan yhdessä kasvattaa yrttejä ja tomaatteja sekä kesäkukkia kaikkien iloksi.

Kodin ympäristö

Lehmustupa sijaitsee Alppikadun korttelissa, keskellä menoa ja meininkiä. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa penkille katselemaan ohikulkijoita. Käymme myös ulkoilemassa Töölönlahdella.

Henkilöstö

Lehmustuvalla on moniammatillinen työryhmä, jolla on pitkä kokemus erilaisista asukkaista ja vahva osaaminen erityisesti haasteellisesti käyttäytyvien mielenterveys- ja päihdeongelmaisten asiakkaiden kohtaamisesta. Henkilöstöllä on kokemusta mm. korvaushoidosta ja infektioiden hoidosta ja työntekijät ovat perehtyneet myös lääkkeettömään hoitoon, kuten akupunktioon.

Jokaisella asukkaalla on nimetty vastuuohjaaja. Henkilökunta asettaa asukkaille turvallisia rajoja ja kohtaa heidät kunnioituksella.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Lehmustuvalla asukkaat suunnittelevat yhdessä vastuuohjaajiensa kanssa mielekästä arkea. Asukkailla on mahdollisuus päivätoimintaan sekä aktiiviseen osallisuuteen myös kodin ulkopuolella.

Asukkaaksi Lehmustuvalle

Asukkaaksi Lehmustuvalle tullaan joko kunnan ostopalvelusopimuksella tai yksityisasiakkaana.

Lisätietoja Lehmustuvasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saa maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Lehmustupa sijaitsee osoitteessa Alppikatu 2 F, 2. krs, 00530 Helsinki. Meille on hyvät julkiset kulkuyhteydet: raitiovaunu- ja bussipysäkit sekä metroasema sijaitsevat lähellä.