Leenankoti

Leenankoti on kodinomainen hoitoyhteisö ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville henkilöille ja tuki heidän läheisilleen. Leenankodissa henkilökunta on sydämellään mukana asiakkaan arjessa, yhdessä tehden ja eläen. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja asukkaan omista voimavaroista lähtevään hoivaan. Helsingin Viikissä sijaitseva Leenankoti on Suomen ensimmäinen muistisairautta sairastavien hoitoon erikoistunut hoivakoti.

 

Kodit ja yhteiset tilat

Leenankodin asunnot ovat yhden hengen huoneita, joissa on omat wc- ja suihkutilat. Hoivakodissa on yhteensä 18 asukashuonetta. Yhteistilat ovat viihtyisät ja tilavat myös apuvälineillä liikuttaessa. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkodista pääsee ulkoilemaan omalle pihalle turvallisesti. Ruokailu tapahtuu yhdessä työntekijöiden kanssa joko ryhmäkodin ruokasalissa tai senioritalon ravintolassa.

Kodin ympäristö

Leenankoti sijaitsee kauniissa Viikin puistomaisessa ympäristössä. Ensimmäisestä kerroksesta on pääsy avaralle terassipihalle, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja puistomaisemista.

Viikin palvelukeskuksessa toimii Sodexon ravintola. Kuntosali on myös asukkaiden käytettävissä. Asukkailla on mahdollisuus osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Henkilöstö

Henkilöstö on mukana asukkaiden arjessa. Leenankodissa näkyy yhdessä tekeminen ja aktiivinen arki. Ketään ei jätetä yksin, mutta yksityisyyteen ja rauhoittumiseen annetaan mahdollisuus. Henkilökunta on läsnä, luo turvallisuutta ja vähentää yksinäisyyttä. Tuemme hyvää ja virikkeellistä arkea sekä ylläpidämme ikääntyneen omia voimavaroja.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia ovat mm. jumppa- ja lauluhetket, lukutuokiot ja ulkoilu. Yksikön ilmoitustaululla/kansiossa on viikkokalenteri, jossa on viikoittaiset toiminta- ja harrastetuokiot. Harrastetoiminta on asukaslähtöistä eli suunnitelmaan saattaa tulla muutoksia. Ryhmäkodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaan seurana.

Asuminen meillä

Leenankodin hoivakodissa on tilaa 18:lle asukkaalle. Meillä voi asua itsenäisesti omassa kodissa. Palvelut ovat saatavilla oman tarpeen mukaan. Tarjoamme pitkäaikaista asumista ja hoivaa ympäri vuorokauden.

Asukkaaksi meille

Leenakotiin voi hakeutua itsemaksavana, Helsingin kaupungin palvelusetelillä tai erillisellä maksusitoumuksella. Palveluseteliä ja maksusitoumusta on mahdollista hakea oman asuinalueen vanhustyön sosiaalityöntekijän kautta.

Yksityisasiakkaana voit olla yhteydessä palveluneuvontaan. Tavoitat meidät arkisin klo 9.00-15.00 numerosta 09 7750 5980.

Saapumisohjeet

Leenankoti sijaitsee Viikissä palvelutalo Viikin yhteydessä osoitteessa Agronominkatu 7 F-G, 1.krs 00790 Helsinki. Bussit 79B (Herttoniemen metroasema tai Siilitien metroaseman läheisyydessä oleva bussipysäkki), 57, 78, 506 ja 701 pysähtyvät lähellä. Maksuttomat parkkipaikat löytyvät palvelutalon edessä olevalta parkkipaikalta.

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma Leenankoti

Tutustu muihin hoivakoteihimme.
Täältä löydät tietoa ja apua omaisille
Lue muistisairaan hyvästä elämästä.

Koti tiivistettynä

Tukea asukkaille ja heidän läheisilleen.

Kodinomainen hoitoyhteisö.

Yhdessä tekeminen ja aktiivinen arki.

Jokainen saa olla oma itsensä ja elää oman näköistä arkea omassa kodissa.

Annukka Niemelä kertoo videoupotteessa arjesta Leenankodista, joka on koti pitkäaikaisille asukkaille.

”Henkilökunta on sydämellään mukana asukkaan arjessa, yhdessä tehden ja eläen.”