Leenankoti

Leenankoti on kodinomainen hoitoyhteisö ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja tuki heidän läheisilleen. Helsingin Viikissä sijaitseva Leenankoti on Suomen ensimmäinen muistisairautta sairastavien hoitoon erikoistunut hoivakoti.

Kodit ja yhteiset tilat

Leenankodin asunnot ovat yhden hengen huoneita, joissa on omat wc- ja suihkutilat. Hoivakodissa on yhteensä 18 asukashuonetta. Yhteistilat ovat viihtyisät ja tilavat ja niissä on helppo liikkua myös apuvälineitä hyödyntäen. Ympärivuorokautisen kulunvalvonnan ansiosta tilat ovat turvalliset myös muistisairaille asukkaillemme.

Ensimmäisen kerroksen ryhmäkodista pääsee ulkoilemaan turvallisesti omalle sisäpihalle. Ruokailu tapahtuu yhdessä työntekijöiden kanssa joko ryhmäkodin ruokasalissa tai senioritalon ravintolassa.

Kodin ympäristö

Leenankoti sijaitsee Viikissä kauniissa, puistomaisessa ympäristössä. Ensimmäisestä kerroksesta on pääsy avaralle terassipihalle, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja puistomaisemista.

Viikin palvelukeskuksessa toimii Sodexon ravintola. Myös kuntosali on asukkaiden käytettävissä. Asukkailla on mahdollisuus osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Henkilöstö

Leenankoti on Suomen ensimmäinen muistisairautta sairastavien hoitoon erikoistunut hoivakoti. Leenankodissa henkilökunta on sydämellään mukana asiakkaan arjessa, yhdessä tehden ja eläen. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja asukkaan omista voimavaroista lähtevään hoivaan. Henkilökunta kouluttautuu ahkerasti ja myös alan opiskelijat ovat kiinteä osa kodin arkea.

Leenankodissa näkyy aktiivinen yhdessä tekeminen. Henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden ja luo turvallisuutta sekä vähentää yksinäisyyttä. Tuemme hyvää ja virikkeellistä elämää sekä ylläpidämme ikääntyneen omia voimavaroja.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia ovat mm. jumppa- ja lauluhetket, lukutuokiot ja ulkoilu. Yksikön ilmoitustaululla ja kansiossa on viikkokalenteri, jossa on viikoittaiset toiminta- ja harrastetuokiot. Harrastetoiminta on asukaslähtöistä eli suunnitelmaan saattaa tulla muutoksia. Ryhmäkodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaan seurana.

Asukkaaksi meille

Asukkaaksi tullaan joko itse maksaen, palvelusetelillä tai kunnan ostopalvelusopimuksella.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen yksikönjohtajan kanssa.

Lisätietoja Leenankodista ja asukkaaksi hakeutumisesta saat myös maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Leenankoti sijaitsee Viikissä palvelutalo Viikin yhteydessä osoitteessa Agronominkatu 7 F-G, 1.krs 00790 Helsinki. Bussit 79B (Herttoniemen metroasema tai Siilitien metroaseman läheisyydessä oleva bussipysäkki), 57, 78, 506 ja 701 pysähtyvät lähellä. Maksuttomat parkkipaikat löytyvät palvelutalon edessä olevalta parkkipaikalta.