Kyläkallio

Hoivakoti Kyläkallio sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Pitäjänmäellä. Kaksi viihtyisää hoivakotia ovat erillisissä rakennuksissa lähellä toisiaan. Avaralla terassilla voi nauttia raikkaasta ulkoilmasta, kukista ja auringosta. Meiltä saat oman kodin ja rauhan, mutta henkilökunta on aina lähellä antaen apua ja turvaa tarvittaessa. Arkea vietetään yhdessä muiden asukkaiden ja hoitajien kanssa, eikä kenenkään tarvitse olla yksin. Jaamme yhdessä arjen ilot ja surut. Omaiset sekä ystävät ovat aina tervetulleita.

Kodit ja yhteiset tilat

Jokainen asukas saa oman huoneen, jonka voi halutessaan sisustaa itse. Autamme tarvittaessa huoneen sisutuksessa. Kaikissa huoneissa on wc, suihku, sähkökäyttöinen sänky, yöpöytä ja kiinteät vaatekaapit. Yhteisiä tiloja ovat ruokailu- ja oleskelutila sekä terassi. Näissä tiloissa syömme päivän tärkeät ateriat, katsomme uutiset ja vietämme aikaa yhdessä.

Kodin ympäristö

Kyläkallion hoivakodit sijaitsevat kahden erillisen kerrostalon alimmissa kerroksissa, katutasolla. Molemmissa on isot viihtyisät terassit. Terassit ovat kesäisin aktiivisessa käytössä ja hoidamme asukkaiden kanssa kukkia, istutamme hyötykasveja, grillaamme ja kuuntelemme lehtien havinaa. Kotikallion palvelukeskus sijaitsee aivan lähellä.

Henkilöstö

Lämmin ja ammattitaitoinen henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme yhdessä asiakkaan kanssa hoitosuunnitelman, jota toteutetaan yhdessä tutun hoitajan kanssa. Hoitosuunnitelmaan saavat osallistua niin asukas kuin omainen yhdessä omahoitajan kanssa. Meillä on aikaa kuunnella asukkaita, viettää arkea heidän kanssaan ja pitää heistä hyvää huolta.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Yhteiset tilat ovat asukkaiden käytössä ja järjestämme säännöllisesti yhteistä toimintaa kuten karaoketuokioita, pelejä, kukkien hoitoa, erilaisia tilaisuuksia, hartaustuokioita tai mitä muuta yhdessä keksimmekään. Asukkaat voivat osallistua päivittäisiin askareisiin voimavarojensa mukaan. Ohjelma ei rajoitu pelkästään hoivakotiin vaan mahdollisuuksien mukaan käymme asukkaiden kanssa talon ulkopuolilla erilaisissa tapahtumissa.

Asuminen hoivakoti Kyläkalliossa

Kyläkallion hoivakodeissa on tilaa 24:lle asukkaalle. Meillä voi asua itsenäisesti omassa kohdissa. Palvelut ovat saatavilla oman tarpeen mukaan. Tarjoamme pitkäaikaisasumista ja hoivaa ympäri vuorokauden.

Asukkaaksi hoivakoti Kyläkallioon

Voit tulla asumaan meille kunnan maksusitoumuksen tai palvelusetelin turvin, mutta myös itse maksaen. Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellään hoivakoteja ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Kysy vapaista paikoista numerosta 09 7750 5980 arkisin klo 9.00 – 15.00 tai palveluneuvonta@hoiva.fi

Saapumisohjeet

Meille on helppo tulla. Sijaitsemme Helsingin Pitäjänmäellä lähellä Vanhaa Turuntietä ja Espoon rajaa (Mäkkylä) osoitteessa Kyläkirkontie 13, 00370 Helsinki. Julkisilla pääset meille Helsingin suunnasta joko A-junalla (Mäkkylän tai Pitäjänmäen asema) tai busseilla 218 ja 235. Bussit 201 ja 201B Leppävaarasta sekä Pitäjänmäen asemalta tuovat ihan lähelle. Kerrostalojen takana sijaitsevat vieraspaikat.

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma hoivakoti Kyläkallio

Kyläkallio valvontakäyntiraportti 16.6.2021

Lue ET-lehden Hyvä ikä -liite

Tutustu muihin hoivakoteihimme.
Lue neuvoja muistisairaan omaiselle
Lue muistisairaan hyvästä elämästä

Koti tiivistettynä:

Voit asua meillä omassa kodissa turvallisessa ympäristössä.

Mahdollisuus osallistua hoivakodin arkeen ja järjestettyyn toimintaan.

Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden auttamassa ja tukemassa.

Kyläkallio on pullantuoksuinen koti, jossa eletään aktiivista arkea, mutta tilaa on myös rauhoittumiselle. Katso oheinen videoupote.