Tuotamme avopäihdekuntoutusta Lahdessa.

Avopäihdekuntoutus toteutetaan päiväosastona 5h/arkipäivä sekä viikonloppuisin etätuki 2h. Päiväosasto on tiivistä tukea päihteettömyyteen ja riippuvuudesta toipumiseen yhteisöterapeuttisella viitekehyksellä ja kognitiivisin terapian menetelmin. Vertaistuki on sisäänrakennettu palveluun. Asiakkaan luvalla hänen läheisilleen mahdollistetaan osallistuminen verkostotapaamisiin. Asiakkaat asioivat yksikössä 1-5x/viikossa, mutta heille turvataan myös viikonlopputuki. Yksikössä on mahdollisuus lääkehoitoon. Asiakkaat tapaavat lääkärin kuntoutusjakson alussa. Intensiivisen kuntoutuksen kesto on keskimäärin 1-3 kk sekä yksilöllisesti sovitut seurantakäynnit ja intensiivijaksot.

Palveluihin tullaan kunnan maksusitoumuksella tai itsemaksavana.

Kunnan maksusitoumusta voi hakea Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polku – palvelun kautta.

Yksilöllisesti

Jokaisella asiakkaalla on yksilöllinen viikko- ja päiväohjelma, joka sisältää toiminnallisia- ja keskustelu ryhmiä, yhteisövastuutehtäviä ja muuta yhteisöllistä toimintaa, kuten retkiä ja tutustumiskäyntejä sekä kerran viikossa yksilöllinen tapaaminen omatyöntekijän kanssa.  Viikoittainen yhteisökokous on yhteisön päätösfoorumi, jossa yhdessä keskustellaan ja päätetään mm. vastuutehtävät, lounas, osallistumiset esimerkiksi tutustumiskäynneille muihin palveluihin ja kolmannen sektorin toimintaan. Läheisille suunnattu tapahtuma on kerran kuukaudessa.

Aukiolot:

Arkisin klo 8-15.40 välillä
Päiväosasto auki klo 9 – 15.00 välillä
Aukioloaikoihin voi tulla muutoksia toiminnan käynnistyttyä, asiakkaiden ja tilaajakunnan tarpeiden mukaisesti. Viikonlopputuki toteutetaan yhteistyössä päihdepalveluyksikkö Breikin henkilöstön kanssa.

Henkilöstö

Yksikössä työskentelee toiminnan alkaessa kolme sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista.
Henkilöstön kokoonpano on seuraava:
– sairaanhoitaja (yksikönjohtaja) sekä sosionomi yamk
– osa-aikainen lääkäri
¨