Sanervakoti

Sanervakoti on Myllypurossa sijaitseva asumisyksikkö, joka tarjoaa kodin 48 muistisairaalle ja viidelle mielenterveyskuntoutujalle. Asuminen perustuu yksilölliseen hoitoon ja aktiiviseen arkeen. Asukkaiden käytösoireisiin vastataan hoitotyön keinoin ja vastuuohjaajalla on erityinen asema asukkaan elämässä.

Sanervakodissa koko henkilöstö on sitoutunut päivittäisen toiminnan järjestämiseen. Harrasteryhmien, arjen askareiden, retkien ja työtoiminnan avulla asukkaiden arki voi olla merkityksellistä vaikka toimintakyky olisi huomattavasti alentunut. Muistisairaille Sanerva on loppuelämän koti ja mielenterveyskuntoutujille ponnahduslauta itsenäisempään asumiseen.

Työryhmä koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista ja laajennetusta työyhteisöstä. Se tarkoittaa, että samassa rakennuksessa asuvat opiskelijat sekä omaiset, vapaaehtoiset, kielenopiskelijat ja muut toimijat ovat Sanervakodin yhteisön aktiivisia toimijoita, joiden avulla pyritään vastaamaan asukkaiden moninaisiin tarpeisiin.

Sanervakotiin hakeudutaan asukkaaksi Helsingin sosiaali- ja terveysviraston kautta. Opiskelija-asujat sitoutuvat tekemään 10 h/kk yhteisötyötä. Hakemukset sähköpostilla yksikönjohtajalle.

Lue Kirkko&Kaupunki-lehden artikkeli Sanervakodista
Lue Kodinkuvalehden artikkeli Sanervakodista