Hoivakoti Kotikallio

Kotikallion hoivakoti sijaitsee Kotikallion palvelukeskuksen yhteydessä Pitäjänmäellä kauniin luonnon ympäröimänä. Kotikalliossa voi elää yksilöllistä elämää tapoineen, mieltymyksineen ja unelmineen. Hoitajat ovat aina läsnä, eikä ketään jätetä yksin. Läheiset ovat aina tervetulleet osallistumaan hoivakodin arkeen.

Kodit ja yhteiset tilat

Huoneet ovat kooltaan 15,5 m2 – 20 m2 ja jokaisessa huoneessa on oma WC- ja kylpyhuonetila. Huoneen varusteisiin kuuluu hoitosänky, yöpöytä ja verhot, mutta muuten asukas saa sisustaa huoneen omilla kalusteillaan.

Kodin keittiö ja ruokasali sijaitsevat yhteisissä tiloissa. Yhteiset ruokailuhetket toisten asukkaiden ja henkilökunnan kanssa tarjoavat seuraa ja tuovat turvallista rytmiä arkeen. Ruokasalin yhteydessä sijaitsevassa olohuoneessa on asukkaiden yhteiskäytössä oleva televisio.

Kotikallion palvelukeskuksessa toimii kahvila ja ravintola sekä fysioterapia ja kuntosali, jotka ovat myös asukkaittemme käytettävissä. Asukkailla on mahdollisuus osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Kodin ympäristö

Asukkailla on mahdollisuus ulkoilla yhdessä hoitajan kanssa kallion syleilyssä, turvallisella ja puistomaisella piha-alueella sekä hoivakodin parvekkeilla. Palvelukeskus luo mahdollisuuden osallistua hoivakodin ulkopuoliseen toimintaan.

Henkilöstö

Jokainen asukas on tärkeä ja jokaisen tarpeisiin vastataan yksilöllisesti. Näin luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä. Henkilökunta on aina läsnä tukien, kuunnellen ja eläen hyvää arkea yhdessä asukkaan kanssa. Sairaanhoitajan palvelut ovat saatavilla joka päivä.

Terveydenhuoltoalan opiskelijat suorittavat Kotikalliossa käytännönharjoitteluaan hoitajien ohjauksessa. Vapaaehtoiset ja muut toimintaan osallistuvat henkilöt kuuluvat kodin aktiiviseen arkeen.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kodin ilmoitustaululla on viikkokalenteri, josta on nähtävissä toiminta- ja harrastetuokiot kuten fysioterapeutin ryhmä. Omaistenillat pidetään 2 x vuodessa. Hoivakodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaan seurana.

Asuminen hoivakoti Kotikalliossa

Kotikallio on 23 asukkaan koti, jossa olemme erikoistuneet muistisairaiden hoitamiseen. Meille voi tulla lyhyt- ja pitkäaikaisasumiseen. Hoitajat ovat asukkaiden tukena ympäri vuorokauden ja sairaanhoitaja käytettävissä päivittäin. Meille läheiset ovat aina tervetulleita.

Asukkaaksi hoivakoti Kotikallioon

Asukkaaksi pääse joko itse maksavana tai palvelusetelin kautta.

Yksityisasiakkaana voit olla yhteydessä palveluneuvontaan. Tavoitat meidät arkisin klo 9.00-15.00 numerosta 09 7750 5980.

Saapumisohjeet

Kotikallio sijaitsee osoitteessa Kyläkirkontie 6-10, 00370 Helsinki. Bussien 200, 550 & 554K pysäkki on kävelymatkan päässä Kotikalliosta. Lähijunan lähin pysäkki on Mäkkylän asema.

Maksuttomat parkkipaikat sijaitsevat palvelukeskuksen pihalla.

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvontasuunnitelma Kotikallio

Hoivakoti Kotikallio valvontakäyntiraportti 16.6.2021

Tutustu muihin hoivakoteihimme.
Lue neuvoja muistisairaan omaiselle
Lue muistisairaan hyvästä elämästä

Hoivakoti Kotikallio tiivistettynä

Turvallinen ja mielekäs elämä omassa kodissa omine tapoineen

Henkilökunta mukana arjessa kiireettömästi kuunnellen ja tukien

Mahdollisuus osallistua palvelukeskuksen harrastetoimintaan

Omaiset ovat aina tervetulleita osallistumaan hoivakodin arkeen

Yksikönjohtaja Anni Turtola ja hoivakodin oma kokki Tuomas Karhamo kertovat videoupotteessa elämästä hoivakoti Kotikalliossa . Hoivakodin lämpimän ja kodikkaan tunnelman lisäksi siellä tuoksuu päivittäin ruoka.