Hoivakoti Kotikallio

Hoivakoti Kotikallio on tarkoitettu jatkuvaa ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville ikäihmisille.

Hoivakoti sijaitsee Kotikallion palvelukeskuksen yhteydessä Pitäjänmäellä kauniin luonnon ympäröimänä. Kotikalliossa voi elää yksilöllistä elämää tapoineen, mieltymyksineen ja unelmineen. Henkilökunta on aina läsnä ja läheiset ovat tervetulleita osallistumaan hoivakodin arkeen.

Kodit ja yhteiset tilat

Kotikallio on 23 asukkaan koti, joka on erikoistunut muistisairaiden hoitamiseen. Huoneet ovat kooltaan 15,5 m2-20 m2 ja jokaisessa huoneessa on oma WC- ja kylpyhuonetila. Huoneen varusteisiin kuuluu hoitosänky, yöpöytä ja verhot, mutta muuten asukas saa sisustaa huoneen omilla kalusteillaan.

Kodin keittiö ja ruokasali sijaitsevat yhteisissä tiloissa. Yhteiset ruokailuhetket toisten asukkaiden ja henkilökunnan kanssa tarjoavat seuraa ja tuovat turvallista rytmiä arkeen. Ruokasalin yhteydessä sijaitsevassa olohuoneessa on asukkaiden yhteiskäytössä oleva televisio.

Tiloissa on kulunvalvonta, millä varmistetaan kaikkien asukkaidemme turvallisuus.

Kotikallion palvelukeskuksessa toimii kahvila ja ravintola sekä fysioterapeutti ja kuntosali, jotka ovat myös asukkaittemme käytettävissä. Asukkailla on mahdollisuus osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Kodin ympäristö

Asukkailla on mahdollisuus ulkoilla yhdessä hoitajan kanssa turvallisella ja puistomaisella piha-alueella sekä hoivakodin parvekkeilla. Palvelukeskus luo mahdollisuuden osallistua myös hoivakodin ulkopuoliseen toimintaan.

Henkilöstö

Jokainen asukas on tärkeä ja jokaisen tarpeisiin vastataan yksilöllisesti. Näin luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä. Henkilökunta on aina läsnä tukien, kuunnellen ja eläen hyvää arkea yhdessä asukkaan kanssa.

Terveydenhuoltoalan opiskelijat suorittavat Kotikalliossa käytännön harjoittelujaan hoitajien ohjauksessa. Vapaaehtoiset ja muut toimintaan osallistuvat henkilöt kuuluvat kodin aktiiviseen arkeen.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kotikallion ilmoitustaululla on viikkokalenteri, josta ovat nähtävissä toiminta- ja harrastetuokiot, kuten fysioterapeutin vetämä ryhmä. Omaisten illat pidetään kahdesti vuodessa. Hoivakodeissa vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat käytettävissä asukkaan seurana.

Asukkaaksi hoivakoti Kotikallioon

Voit tulla asumaan meille kunnan maksusitoumuksen tai palvelusetelin turvin, mutta myös itse maksaen.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen yksikönjohtajan kanssa.

Lisätietoja Kotikalliosta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat myös maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Kotikallio sijaitsee osoitteessa Kyläkirkontie 6-10, 00370 Helsinki. Bussien 200, 550 & 554K pysäkki on kävelymatkan päässä Kotikalliosta. Lähijunan lähin pysäkki on Mäkkylän asema.

Palvelukeskuksen pihalla on maksuttomia parkkipaikkoja.