Hia

Hia tarjoaa sekä tehostettua palveluasumista että vaativaa tehostettua palveluasumista. Asumisyksikkö on tarkoitettu asukkaille, joilla on vaikeita päihteistä ja mielenterveyden häiriöistä johtuvia haasteita.

Tavoitteenamme on asukkaan sitouttaminen ja asumisen turvaaminen sekä hänen toimintakykynsä ylläpitäminen ja edistäminen.

Noudatamme Asunto ensin -periaatetta, eli asunto on perusoikeus, eikä päihteiden käyttö ole este asumiselle.

Kodit ja yhteiset tilat

Hia tarjoaa kodin 19 asukkaalle. Hian ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on yhteensä 14 asuntoa ja kolmannesta kerroksesta löytyy asunto viidelle asukkaalle.

Hian jokaisessa kerroksessa on  asukkaiden yhteinen tila, jossa he voivat viettää aikaa yhdessä. Lisäksi kerroksista avautuvat sisäpihan suuntaan avarat parvekkeet, jotka ovat asukkaiden käytössä.

Kodin ympäristö

Hia sijaitsee viihtyisässä vanhojen rakennusten ympäröimässä Alppikadun korttelissa, jossa on turvallista liikkua ja oleskella. Asukkaidemme käytössä ovat muun muassa työtoiminnan ylläpitämä Korttelikeidas-puutarha sekä henkilökunnan ylläpitämä Amandan puutarha.

Käymme myös ulkoilemassa Töölönlahdella. Lisäksi teemme aktiivisesti naapurustotyötä. Toiminnan tavoitteena on lisätä asukkaiden ja lähiympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja ennen kaikkea mahdollistaa asukkaiden osallisuus asumisympäristössään.

Henkilöstö

Hiassa on moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lähihoitajia, sairaanhoitajia, sosionomeja, työvalmentaja, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti.

Henkilökunnalla on vahvaa osaamista mielenterveys- ja päihdeongelmaisten asukkaiden kohtaamisesta. Jokaisella asukkaalla on nimetty vastuuohjaaja. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Hiassa asukkaat suunnittelevat yhdessä vastuuohjaajiensa kanssa mielekästä arkea. Hian asukkailla on mahdollisuus aktiiviseen osallisuuteen ja esimerkiksi työtoimintaan myös kodin ulkopuolella.

Asukkaaksi Hiaan

Asukkaaksi Hiaan tullaan kuntien sosiaalitoimen kautta.

Lisätietoja Hiasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saa maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Hia sijaitsee osoitteessa Alppikatu 2 H, 00530 Helsinki. Meille on hyvät julkiset kulkuyhteydet: raitiovaunu- ja bussipysäkit sekä metroasema sijaitsevat lähellä.

Hia, laatu ja kehittäminen

Hia omavalvontasuunnitelma