Hoivan tuottama terveysneuvonta päättyy pääkaupunkiseudulla 31.12.2020

11.11.2020

Diakonissalaitoksen Hoiva on toteuttanut Helsingin kaupungille sosiaali- ja terveysneuvontaa. Nykyinen sopimuskausi päättyy 31.12.2020 ja tämän jälkeen kyseiset palvelut siirtyvät kokonaan Helsingin kaupungin tuotettavaksi. Samaan aikaan päättyy Vantaan kaupungille toteutettu liikkuva terveysneuvonta.

Hoiva on toteuttanut ja kehittänyt nykyisiä sosiaali- ja terveysneuvonnan palveluita yhteistyössä Helsingin kaupungin terveysneuvonnan palveluiden kanssa 1.11.2015 lähtien. Helsinki haluaa jatkossa toteuttaa suonensisäisesti huumeita käyttävien sosiaali- ja terveysneuvonnan kokonaisuudessaan itse.

Vantaalle toteutettu liikkuva terveysneuvonta loppuu kokonaan. Vantaa ohjaa palvelun asiakkaat Koivukylän ja Länsimäen terveysasemien ”Minivinkkareihin”.

Liikkuva terveysneuvonta aloitettiin aikoinaan osana HIV-positiivisten palvelukeskuksen toimintaa ja sitä on toteutettu vuodesta 2003 lähtien. Sen tehtävänä oli täydentää kiinteää terveysneuvontaverkkoa ja turvata asiakkaiden mahdollisuus saada erityispalvelut erittäin matalalla kynnyksellä.

”Haikein mielin luovumme terveysneuvonnasta pääkaupunkiseudulla. Meillä on ollut historiallisesti aitiopaikka kehittää tätä palvelua Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Kiitokset kaikille vuosien varrella olleille asiakkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille,” sanoo päihdepalveluiden palvelualuejohtaja Pirjetta Salomäki.

Helsingin kaupunki avaa entiseen Hoivan DROP In Kurviin päiväkeskuksen, joka on nimeltään Symppis Sörkka. Malmin sekä Kannelmäen DROP In- toimipisteet lakkautetaan. DROP In Kurvin viimeinen aukio-olopäivä on 31.12.2020. DROP In Kannelmäki viimeinen aukiolopäivä on 21.12.2020 ja DROP In Malmin 22.12.2020. Helsingin kaupunki suunnittelee käynnistävänsä liikkuvan terveysneuvonnan. Hoivan liikkuva terveysneuvonta ajaa viimeisen kerran Vantaalla ke 31.12.2020.

Lisätietoja: Pirjetta Salomäki, Diakonissalaitoksen Hoiva, pirjetta.salomaki@hoiva.fi

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit