Sanervakodissa eletään hyvää arkea – ”Parasta on luottamus”

18.1.2022

Asiakaskokemuskyselyn mukaan Diakonissalaitoksen Hoivan asiakkaat ovat pääpiirteissään tyytyväisiä saamiinsa palveluihin, joiden kokonaisarvosana nousi viime vuodesta jonkin verran. ”Hyvä kohtaaminen on avain hyvään yhteistyöhön”, toteaa Sanervakodin yksikönjohtaja Anne Heikkala.

Diakonissalaitoksen Hoivan hoivakotien ja asumispalveluiden asiakkaat arvioivat saamansa palvelut jonkin verran paremmiksi kuin viime vuonna. Tyytyväisyys välittyy myös suorissa palautteissa:

  • ”Täällä pidetään hyvää huolta. Hoitajat ovat kivoja.”
  • ”Päihteet ovat jääneet kokonaan pois elämästä. On kiva olla raittiina.”
  • ”Parasta on molemminpuolinen luottamus.”
  • ”Täällä huolehditaan hyvinvoinnistani. Sen ansiosta elän hyvää elämää.”

Yksikönjohtaja Anne Heikkala on ilahtunut, mutta ei yllättynyt näistä Sanervakodin asukkaiden antamista palautteista.

– Täällä on töissä osaavia ammattilaisia, jotka ymmärtävät erilaisuutta ja välittävät aidosti asukkaistamme. Perusarki on tosi hyvää, Heikkala sanoo.

Sanervakoti on Helsingin Myllypurossa sijaitseva asumisyksikkö, joka tarjoaa kodin muistisairaille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asukkaita on tällä hetkellä vajaat 70, neljässä kerroksessa.

Viime vuodet ovat olleet monin tavoin haastavia koronaepidemian vuoksi. Tämä ei Heikkalan mukaan ole silti syönyt henkilökunnan yhdessä tekemisen meininkiä.

– On tärkeää, että pystymme keskustelemaan avoimesti hankalistakin asioista. Tämä korostuu vaikeina aikoina ja siksi olemme pitäneet kiinni muun muassa säännöllisistä tiimipalavereista. On myös tärkeää, että esihenkilö on työntekijöiden saatavilla.

– Usein yksikön ilmapiirin aistii jo ovelta. Kun palasin joululomalta töihin, yksi työntekijämme totesi, että ’Meillä oli täällä ihana joulu, ihan kuin olisimme yksi suuri perhe’. Tähän tunnelmaan tuntui hyvältä palata.

Teksti: Susanna Kaaja

Lue lisää asiakaskyselyn tuloksista Tutustu Sanervakotiin Sairaanhoitaja - tule opetushoitajaksi Sanervakotiin!
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: