Päihdepalveluyksikkö Breikki Tampere muuttaa

21.4.2021

Päihdepalveluyksikkö Breikki Tampere muuttaa 26. toukokuuta 2021 Hatanpäälle osoitteeseen Gauffininkatu 3. Uudet tilat ovat puistosairaalan rakennuksessa.

Breikki tarjoaa avohuumehoidon palveluita tamperelaisille. Palvelut sisältävät hoitosuhteellista avohuumehoitoa, kuten opioidikorvaushoitoa ja hoidon tarpeen arvioinnin sekä anonyymiä terveysneuvontaa.

Breikin palvelut tuottaa Diakonissalaitoksen Hoiva, jolta Tampereen kaupunki ostaa palvelut.

Breikki on auki arkisin virastoaikaan sekä viikonloppuisin/pyhinä päivällä muutaman tunnin rajoitetuin palveluin. Käynneistä sovitaan asiakkaiden kanssa aina etukäteen. Asiakkaita on 200. Asiakkaiden päivittäinen määrä sekä heidän käyntipäivänsä ja aikansa vaihtelevat.

Hoito ja kuntoutus Breikissä perustuvat näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin. Palvelut toteuttaa sosiaali- ja terveysalan moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sairaanhoitajia, sosionomeja ja lähihoitajia sekä lääkäripalvelut. Asiakasedustajat ovat mukana arjen toiminnassa ja kehittämisessä ammattilaisten kanssa. Tärkeässä roolissa on naapurustotyö, jonka avulla rakennetaan ja ylläpidetään hyviä naapurustosuhteita sekä lisätään vuoropuhelua.

”Muutamme uusiin remontoituihin ja isompiin tiloihin, joissa yksikköön on oma sisäänkäynti. Yksikön läheisyydessä on muun muassa laboratoriopalvelut, joita asiakkaat ovat jo tähänkin asti käyttäneet. Muutto on myös mahdollisuus kehittää palvelun sisältöä yhdessä asiakkaiden kanssa. Toivottavasti myös koronatilanne hellittää ja saamme taas ryhmä- ja yhteisötoiminnan käyntiin”, kertoo päihdepalveluiden palvelualuejohtaja Pirjetta Salomäki.  ”Huomioiden koronatilanne tulemme olemaan yhteydessä alueen toimijoihin ja järjestämme infotilaisuuksia”, hän jatkaa.

Lisätiedot:

Diakonissalaitoksen Hoiva Oy, liiketoimintajohtaja Ella Suojalehto, p. 0407595163, ella.suojalehto@hoiva.fi

Tampereen kaupunki, palvelujohtaja, Maritta Närhi, p. 050 320 6325, maritta.narhi@tampere.fi

Tampereen palvelut:

Korvaushoito>>
Avohuumehoito >>
Terveysneuvonta >>

Also these might interest you: