Hoivan toiminnassa muutoksia koronavirustilanteen vuoksi

16.3.2020

Päivitetty 27.5.2020

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa miten koronavirustilanne vaikuttaa toimintaamme. Toimintamme piirissä on mukana paljon riskiryhmiin kuuluvia ja haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Muutosten tavoitteena on osaltamme kantaa vastuuta ja hidastaa koronaviruksen leviämistä. Päivitämme tietoa tänne jatkuvasti. 

Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaitten että henkilökunnan terveyttä. Diakonissalaitoksella toimii valmiustyöryhmä, jonka tehtävänä on aktiivinen viranomaisseuranta, ohjeiden laatiminen ja kysymyksiin vastaaminen. Olemme pitäneet päivittäin etäpalaverit Hoivan esihenkilöiden kanssa sekä tiedostustilaisuuksia koko henkilökunnalle. Tämä siksi, että muuttuvassa tilanteessa asioista yhdessä keskusteleminen ja annettujen ohjeiden läpikäyminen on ensiarvoisen tärkeää.

Olemme varautuneet muuttuvaan tilanteeseen ja pyrimme kertomaan koronaepidemian vaikutuksista toimintaamme mahdollisimman hyvin.

Vaikutukset Hoivan järjestämään palvelutoimintaan:

Ikääntyneiden palvelut

Läheiset voivat tavata hoivakodeissa asuvia omaisiaan ulkona. Tapaamiset järjestetään turvakäytäntöjä noudattaen. Hyödynnämme hoivakotien pihoja ja terasseja. Olethan suoraan yhteydessä hoivakotiin. Voit lukea lisää täältä.

Kotikallion palvelukeskus on sulkenut ovensa ja palvelee vain talon asukkaita. Oma ja ulkopuolinen toiminta on tauolla sekä kuntosali suljettu.

Tällä hetkellä emme tuota fysioterapia- ja jalkojenhoitopalveluja.

Kotihoidossa palvelut jatkuvat ja noudatamme kaupungin antamia ohjeita. Yksityisasiakkaiden kanssa sovimme henkilökohtaisesti palvelujen järjestämisestä. Meillä on käytössä myös huolenpitosoitto-palvelu.

Cecilian palvelutalon ja Kotikallion palvelukeskuksen ruokala on suljettu ulkopuolisilta. Viikin palvelutalon ruokala myy valmiiksi pakattuja ruoka-annoksia, muuten ruokala suljettu.

Alppikadun saunapalvelu keskeytetään toistaiseksi.

Asumispalvelut

Kansalaistoiminnan keskus Wärtsi Järvenpäässä on suljettu toistaiseksi.

Päihdepalvelut

Korvaushoidossa yhteisöt on suljettu. Lääkkeidenhakua porrastetaan.

Drop in -terveysneuvonta tarjoaa tällä hetkellä vain välineiden vaihtoa. Toimipisteet Kurvissa, Malmilla ja Kannelmäessä ovat avoinna normaalisti.

Tampereen Liikkuva terveysneuvonta on toistaiseksi tauolla

Avopäihdekuntoutus toimii normaalisti (ryhmät ovat alle 10 henkilöä)

Jalkautuva ja etsivä päihdetyö jatkuu normaalisti. Tukialus

Hankkeet

Kyvyt-hankkeen koulutustilaisuuksiin ja tapahtumiin tulee päivityksiä ja siirrämme ne myöhäisempään ajankohtaan. Informoimme uusista ajankohdista.

Muu toiminta

Kaikki yleisötilaisuudet, seminaarit ja tutustumisvierailut tiloissamme on peruttu.

 

Kiitämme jo tässä vaiheessa yhteistyöstä ja ymmärryksestä. Huoli asiakkaidemme, läheistemme ja työntekijöidemme terveydestä on yhteinen.

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit