Hoivan kotihoidossa käynnistyivät muutosneuvottelut

14.9.2022

Diakonissalaitoksen Hoivan kotihoidon tulos on ollut pitkään tappiollinen. Tästä syystä kotihoidossa käynnistettiin muutosneuvottelut tiistaina 13.9.2022. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Kotihoidon tappiollista tulosta on yritetty korjata muun muassa toimintamalleja uudistamalla, mutta valitettavasti tehdyt toimenpiteet eivät ole riittäneet tuloksen parantamiseen.  Tästä syystä käynnistämme yhteistoimintalain 3. luvun 16 §:n 1 momentin mukaiset muutosneuvottelut. Neuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

Muutosneuvottelut käynnistyivät henkilöstön  ja työnantajan edustajien välillä tiistaina 13. syyskuuta ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa. Neuvottelut koskevat kaikkia kotihoidon 40:tä työntekijää. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen edetessä.

Kotihoidon työntekijöille on järjestetty oma infotilaisuus ja myös tilaajaa ja asiakkaita on tiedotettu tilanteesta.

– Diakonissalaitos on päivittänyt strategiaansa ja arvioimme nyt jatkoamme kotihoidon ja siihen liittyvien palvelujen tuottajana, kertoo palveluliiketoimintajohtaja Hanna Ekman.

– Pidämme asiakkaamme ajan tasalla tilanteen etenemisestä. Tavoitteena on löytää yhdessä työntekijöiden kanssa neuvotellen kaikille mahdollisimman hyvä, oikeudenmukainen ja myös taloudellisesti kestävä lopputulos, Ekman jatkaa.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: