Hoivan kotihoidon muutosneuvottelut on saatu päätökseen

2.11.2022

Muutosneuvotteluiden tuloksena Diakonissalaitoksen Hoivan kotihoidon palvelut on päätetty lopettaa. Palvelut päättyvät vaiheittain palvelusopimusten mukaisesti. 

Kotihoidon asiakkaiden sopimukset tullaan irtisanomaan henkilökohtaisella irtisanomisilmoituksella noudattaen palvelusopimusten ehtoja. Pyrimme tekemään muutosvaiheen mahdollisimman sujuvaksi nykyisille asiakkaillemme. Diakonissalaitoksen Hoiva vastaa palvelun tuottamisesta asiakkailleen voimassa olevin sopimuksin irtisanomisajan päättymiseen asti.

Muutosneuvottelut koskivat kotihoidon 40:tä työntekijää, joista irtisanotaan 36 työntekijää. Irtisanomisten vaihtoehdoksi työntekijöille tarjotaan heidän ammattitaitoaan ja koulutustaan vastaavia avoimia työtehtäviä Diakonissalaitoksen sisällä. Sosiaali- tai terveydenhuollon koulutuksen omaaville työntekijöille on tarjolla koulutusta vastaavia tehtäviä muualla Diakonissalaitoksen konsernissa. Lisäksi tarjoamme osalle ilman sote-alan koulutusta oleville työntekijöillemme mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella lähihoitajaksi.

– Pahoittelemme tilannetta ja siitä asiakkaille ja työntekijöille aiheutuvaa ylimääräistä huolta. Kotihoitopalveluiden tuottamisessa on ollut pitkään tuotannollisia ja taloudellisia haasteita. Diakonissalaitoksen Hoiva Oy on päättänyt luopua kotihoitopalveluiden tuottamisesta ja keskittyä jatkossa ikääntyneiden ja erityisryhmien asumispalveluiden sekä Asunto ensin – ja päihdepalveluiden tarjoamiseen, kertoo palveluliiketoimintajohtaja Hanna Ekman. Muutoksella ei ole vaikutusta Diakonissalaitoksen Hoivan muihin palveluihin.

Lisätiedot:

Palveluliiketoimintajohtaja Hanna Ekman
050 403 2920, hanna.ekman@rinnekoti.fi

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: