Hoiva uudelle paikkakunnalle uudella palvelulla

3.7.2020

Diakonissalaitoksen Hoivan uusi palvelu – asumisen liikkuva tuki – on aloittanut toimintansa. Samalla laajennumme Jyväskylään. Tuki on tarkoitettu asiakkaille, joilla on välitön tai ennakoitavissa oleva häädön uhka. Palvelu viedään suoraan asukkaan kotiin ja tilaajana toimii Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö.

Välitön ja ennakoitavissa oleva häädön uhka ilmenee esimerkiksi vuokranmaksuvaikeuksina, kykenemättömyytenä pitää huolta kodin siisteydestä ja kunnosta, asumisen jatkumisen vaarantavana hallitsemattomana päihteidenkäyttönä tai haasteena pitää yllä tai hankkia riittäviä, arjen hallintaa tukevia sosiaalisia suhteita. Erityisenä haasteena tämän asiakasryhmän kanssa on irrottautuminen rikollisuuteen liittyvästä elämäntavasta ja siihen liittyvistä sosiaalisista suhteistaan.

– Diakonissalaitoksen Hoivalla on vahvaa osaamista erityisen haastavan asiakasryhmän kohtaamisessa. Työskentelyn perustana on asunto ensin -periaate, kertoo yksikönjohtaja Hanna-Riikka Alasippola.

– Asiakkaan saama tuki voi olla esimerkiksi tukea ja ohjausta raha-asioiden hoitamisessa ja vuokranmaksussa tai työntekijä tukee ja ohjaa asiakasta sosiaalisten suhteiden luomisessa sekä hoitamisessa, Alasippola sanoo.

Jokaisen asiakkaan kanssa tehdään yksilöllinen asiakassuunnitelma. Asiakkaan osallisuus on kaikessa keskiössä. Asiakkaiden kanssa työskentelevän henkilöstön ensisijainen rooli on tukea asumisen onnistumista ja ohjata käyttämään normaalipalveluja.

– On hienoa saada Hanna-Riikka kokeneena asunto ensin -osaajana joukkoomme. Lisäksi hänen pitkä kokemuksensa työskentelystä Jyväskylän alueella on iso etu, kun uutta toimintaa aloitetaan. Ensimmäiset asiakkaat on saatu palvelun piiriin heinäkuun alussa, iloitsee Hoivan asiakkuusjohtaja Heli Alkila.

Lisätietoja: Hanna-Riikka Alasippola, yksikönjohtaja, 050 413 6801

Lue lisää palvelusta >>

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: