Hoiva mukana Järvenpään Hyvinvointikampuksen toiminnassa

24.10.2019

Järvenpäässä aukeaa Hyvinvointikampus 1.5.2020. Diakonissalaitoksen Hoiva vastaa kampuksen neljästä hoivakodista, jotka tarjoavat ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista 60 asukkaalle. Myös kotihoidon palvelut laajentuvat Järvenpäähän.

Hoivakodin lisäksi kortteliin tulee laadukkaita vuokra- ja omistusasuntoja ikäihmisille, ympärivuorokautinen päiväkoti sekä perhekeskus. Projektin tavoitteena on ollut luoda moderni kyläyhteisö, jossa ketään ei jätetä yksin. Kampus yhdistää ihmisiä eri ikäryhmistä ja vastaa kuntalaisten hyvinvoinnin tarpeisiin.

– Hyvinvointikampuksen hoivakodit ovat paikka, jossa ikäihmiset saavat olla yhteisön aktiivisia jäseniä omien voimavarojensa mukaan ja kokea yhteisöllisyyttä elämänsä loppuun asti, kuvailee asiakkuusjohtaja Heli Alkila.

Uusia opiskelu- ja työmahdollisuuksia

Hoiva tekee tiivistä yhteistyötä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän kanssa ja hoivakodit toimivat oppimisympäristöinä opiskelijoille.

Hyvinvointikampuksen hoivakoteihin ja kotihoitoon rekrytoidaan lähihoitajia, sairaanhoitajia ja muita sote-alan ammattilaisia.  Hoivakoteihin etsitään hyviä opiskelijan ohjaustaitoja omaavia henkilöitä, jotka haluavat olla mukana kehittämässä ikäihmisten palveluja uusissa tiloissa.

– Meillä työntekijällä on aikaa tehdä työnsä ihmisläheisesti. Lisäksi hänellä on mahdollisuus kehittää ja kehittyä, Alkila kertoo työstä Hoivalla.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: