Eloa ja iloa -teemavuosi hyvässä vauhdissa

9.12.2021

Eloa ja iloa on noin vuoden kestävä, koko Diakonissalaitoksen yhteinen teema. Sen tavoitteena on tuoda asiakkaillemme ja henkilöstöllemme lisää hyvinvointia. 
Eloa ja iloa -teemavuoden tunnuskuva, jossa lukee eloa ja iloa.

Eloa ja iloa huomioi erilaiset ihmiset – elämyksiä mahdollistetaan kaikille yksilöllisin keinoin.

Syksyllä käynnistynyt Eloa ja iloa -teema kannustaa meitä liikkumaan enemmän, inspiroitumaan kulttuurista ja taiteesta, voimaan paremmin sekä nauttimaan elämästä ja yhdessäolosta.  Yhteisen teeman avulla Diakonissalaitoksessa halutaan kannustaa työntekijöitä aktivoitumaan entisestään ja osallistaa myös asiakkaat mukaan toimintaan.

Tutkimukset puhuvat tavoitteemme puolesta.

  • Tuoreen liikuntasuosituksen mukaan jo muutaman minuutin liikuntahetket alentavat muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja. Lisäksi liikunta vilkastuttaa verenkiertoa sekä vetreyttää lihaksia ja niveliä. Lihasvoimaa ja tasapainoa harjoittamalla selviydyt arjessasi paremmin. Jokainen askel on tärkeä!
  • Maailman terveysjärjestö WHO:n tutkimuksen mukaan kulttuuri puolestaan voi auttaa masennuksen, dementian ja monen muun sairauden hoidossa. Kulttuurin ja taiteen avulla voi kaiken ikäisenä nauttia arjen estetiikasta, toteuttaa itseään ja keskittyä mielihyvää tuottaviin asioihin.
  • Myös luonnossa oleskelu ja liikkuminen lisäävät ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Luonto auttaa palautumaan stressistä ja unohtamaan arjen huolet sekä parantaa mielialaa. Aina ei tarvitse lähteä pitkiksi ajoiksi erämaahan – jo lyhyet käynnit puistoissa, metsäpoluilla taikka lampien rannoilla tuottavat suotuisia vaikutuksia hyvinvointiin.

Hyvä arki sisältää yksiköissämme jo ennestään monia hyvinvointia edistäviä keinoja, ja niiden positiiviset vaikutukset tunnemme.  Teemavuoden aikana teemme monipuolisen työmme näkyväksi myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #eloajailoa.

Syksyllä nautittiin taiteesta ja luonnosta

Tänä syksynä olemme päässeet nauttimaan monista yhteisöllisistä kulttuuritapahtumista ennen uusia koronarajoituksia. Syksyyn on mahtunut myös paljon liikkumista lähiluonnossa ja yhdessä retkeilyä. Diakonissalaitoksen Hoivalla avautuminen näkyi muun muassa hoivakodeissa, joissa päästiin ihailemaan tanssitaidetta.

Balettitanssija esittää Aurora Karamzinia hoivakodin asukkaille.

Tanssija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström esiintymässä hoivakoti Scillassa.

Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström on toteuttanut yhteistyössä Diakonissalaitoksen kanssa soolotanssiteoksen laitoksen perustajasta Aurora Karamzinista. Noin tunnin pituisen ”Auroran monet kengät” -teoksen kantaesitys oli Diakonissalaitoksen kirkossa 22. syyskuuta.  Diakonissalaitoksen Hoivan hoivakoteihin valmistui kestoltaan lyhyempi ”Hymyilevä Aurora”. Esitys nähtiin palvelutalo Ceciliassa ja Viikissä sekä hoivakoti Scillassa, Kotikalliossa, Kyläkalliossa ja Myllyssä.

Miten voi historia olla niin kaunista ja ihanaa? Nautin niin kovasti!”, kommentoi yksi palvelutalo Viikin asukkaista.

Taide- ja kulttuuritoiminta on kiinteä osa Diakonissalaitoksen toimintaa, sillä se  monipuolistaa palveluita käyttävien ihmisten elämää. Toiminta myös vahvistaa yhteisöllisyyttä yhteisen kokemisen ja tekemisen kautta.

Lue lisää siitä, miten Eloa ja iloa on näkynyt konsernin muilla toimialoilla, eli Caritas Palveluissa, Rinnekodissa ja Diakonissalaitoksen yleishyödyllisessä toiminnassa.

Haastamme jokaisen mukaan nauttimaan elämän iloista ja hankkimaan energiaa arkeen liikkumalla ja kulttuurin liikuttamana! #eloajailoa

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: