Diakonissalaitoksella tapahtuu Asunnottomien yössä!

29.9.2021

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta. Tänä vuonna valtakunnallisen tapahtuman teemana on Ulkopuolella – syrjäytynyt vs. syrjäytetty. Me Diakonissalaitoksella nostamme esiin erityisesti nuorten asunnottomuusasiaa sekä sen ratkaisuja. Olemme mukana Asunnottomien yön verkkotapahtumassa, ja päivä näkyy Diakonissalaitoksen konsernissa monin eri tavoin. Tutustu ja löydä oma tapasi olla mukana!

Henkilö kävelee yöllä kadulla, jalat näkyvät.

Asunnottomien yön etkot D-asemilla

Ke 13.10. klo 14-16, Kannelmäki Sitratori, Kannelmäen rautatieaseman vieressä. Pientä purtavaa ja tietoa asunnottomuudesta.

Pe 15.10. klo 12-18, Kontula, Kontulan Wanha Posti ja Symppis.
Heikki Salo duo, ruokaa ja lettujen paistoa, Lämmin Itä -ryhmän ja Kontulan Symppiksen vertaistoimijoiden taidenäyttely. Jaossa sukkia, käsineitä, ym. Y-säätiö jakaa tietoa Asunnottomien yön teemoista. Stadiluotsi tavattavissa. Yhteistyössä Kontulan Symppis, Lämmin-Itä -ryhmä, Y-säätiö ja Metrokappeli sekä Helsingin kaupungin Osallistuva budjetointi.

Pe 15.10. klo 12-15 Kallion D-aseman edusta, os. Castréninkatu 8.
Soppatykki, trubaduuri ja avoimet ovet. Lisäksi Diak:n opiskelijaryhmän järjestämää toimintaa. Yhteistyössä Kipinä ry:n kanssa.

Alppikadun naapurustoilta

To 14.10. klo 18-19.30 Teamsissa. Kerromme Alppikadun toiminnasta, mm. asumis- ja hätämajoituspalveluistamme. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Kalliossa asuvat ja työskentelevät. Ilmoittautumislinkki on poistettu.

Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari

Valtakunnallisessa seminaarissa pohditaan, mitä pitää tapahtua, jotta asunnottomuus poistuu Suomesta kokonaan. Diakonissalaitoksen Hoivalta puhumassa on asiakkuusjohtaja Heli Alkila. Tilaisuus järjestetään verkossa ja se on kaikille avoin. Sen järjestää Y-Säätiön vetämä Asunto ensin Verkostokehittäjät -toiminta. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Paluu tulevaisuuteen – valtakunnallinen asunnottomuusseminaari.

Asunnottomien yön viikko Wäylässä Järvenpäässä

Teemaviikko 11.-17.10., päätapahtuma su 17.1. klo 16-21, Diakonissalaitoksen Hoivan Wäylässä, os. Wärtsilänkatu 10, Järvenpää.
Viikon aikana luvassa muun muassa Keudan opiskelijoiden järjestämää toimintaa. Lisäksi kansalaistoiminnan keskus Wärtsi palvelee kaikkia matalalla kynnyksellä. Sunnuntaina tapahtumassa luvassa musiikkia, makkaraa, vaatteiden jakoa sekä opiskelijoiden pitämä terveyspiste. Vaatteita tapahtumaan lahjoittaa Ilmaiskirpputori Ilmari. Tapahtumassa mukana Keuda, A-kilta, Setlementti Louhela, Yhdessä katettu, Tuusulanjärven klubitalo, Keski-Uudenmaan Sote, Järvenpään seurakunta sekä Lions Klub Ainot.

Auroratalo tuo kortteliin ruokaa ja musiikkia

Su 17.10. klo 16-20, Auroratalo, os. Helsinginkatu 50 B.
Ulkotapahtumassa tarjolla Chili con carnea, kahvia ja mokkapaloja. Lisäksi ohjelmassa vaate- ja tavaralahjoituksia, musiikkia, hiusten leikkausta (The street barber) sekä mukavaa yhdessäoloa.

Kotona – Diakonissalaitoksen Hoivan liikkuva asumisen tuki ja Vamos tempaisevat Jyväskylässä

Su 17.10. klo 16-22, os. Vapaudenkatu 43, Jyväskylä.
Vamoksella avoimet ovet ja tarjolla kasvissosekeittoa, makkaraa ja kahvia. Klo 17 paneeli asunnottomuudesta! Lisäksi toimijat jalkautuvat Jyväskylän keskustan alueelle kohtaamaan ihmisiä. Tapahtuman tukena keräykset, mm. EHYT:n Lahjoita lämpöä -kampanja. Keräämme myös hygieniatuotteita, kodintarvikkeita sekä puhtaita ja ehjiä vaatteita.
Tapahtuman yhteistyötahoina Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän seurakunta, Ehyt ry, A-kilta, Rikosseuraamuslaitos/ Jyväskylän vankila / yhdyskuntaseuraamusvirasto, YAD ja Sovatek-säätiö.

Paneelia voi seurata myös verkossa tästä linkistä (linkki poistettu).

Tukialus päivystää kaduilla

Su 17.10. klo 15-21. Jalkaudumme Diakonissalaitoksen Tukialus-hankkeen johdolla Helsingin kaduille viemään avun heille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Jaamme ruoka- ja vaatepaketteja, Dermosililta lahjoituksena saamiamme hygieniatuotteita sekä tietoa palveluistamme.

Lahjoita lämmintä jaettavaksi

Löytyykö kaapeistasi käyttämättömiä villasukkia, pipoja, lapasia tai kaulahuiveja vailla ottajaa? Lahjoita lämmintä asunnottomille – pakkaamme tuotteet ja viemme avun perille kaduille ja yksiköihimme Asunnottomien yössä. Voit tuoda tai vaikka postittaa lahjoituksesi 8. lokakuuta mennessä Diakonissalaitoksen infoon, os. Alppikatu 2, 00530 Helsinki.

Sytytä kynttilä asunnottomille

Kannustamme kaikkia mukaan yhteiseen Sytytä valo asunnottomille -tempaukseen sunnuntaina 17. lokakuuta klo 19. Sytytä kynttilä, led-tuikku tai vaikka parvekelyhty, jaa kuva somessa hastagilla #asunnottomienyö ja osoita näin tukesi. Haasta myös muut mukaan!

Lisätiedot Diakonissalaitoksen tapahtumista:

Susanna Kaaja, susanna.kaaja@hdl.fi, 050 325 2072
Jenni Sarolahti, jenni.sarolahti@hdl.fi, 050 372 0828

Kuvat: Asunnottomien yö -kansalaisliike

Tiedote: Nuori asunnoton ei löydä pois kadulta yksin

 

Asunnottomien yö vuodesta 2002

Suomessa on vuodesta 2002 alkaen vietetty YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää Asunnottomien yön merkeissä. Yleisenä tavoitteena on tukea jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on samalla Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan vuosittainen mielenilmaus, jonka organisoi Asunnottomien yö -kansalaisliike. Tänä vuonna valtakunnallinen tempaus järjestetään verkkotapahtumana.
Asunnottomien yö -kansalaisliike on määritellyt tapahtuman teemaksi tänä vuonna ULKOPUOLELLA – syrjäytynyt vs. syrjäytetty.

Asunnottomien yö -kansalaisliike järjestää Asunnottomien yön etkot 15.10. ja verkkotapahtuman 17.10. Lue lisää osoitteesta asunnottomienyo.fi.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: