Asunnottomien yötä vietetään 17.10.2020

5.10.2020

Asunnottomien yö on 17. lokakuut. Sitä vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä eri puolilla Suomea. Vuoden teemana on ”Oma koti hurjan kallis”. Diakonissalaitos ja Hoiva ovat mukana eri puolella Suomea: Helsingissä, Espoossa, Järvenpäässä, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Asunnottomien yön tapahtumissa halutaan tällä kertaa nostaa esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli antaa käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästään omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni.

Lue lisää Asunnottomien yön -kansalaisliikkeestä >>

Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari 16.10. – Nuorten asunnottomuus

Valtakunnallisen asunnottomuusseminaarin aiheena on tänä vuonna nuorten asunnottomuus. Seminaari kokoaa perinteisesti yhteen alan toimijat. Tilaisuus järjestetään webinaarina Turusta.

Lue lisää Valtakunnallisesta asunnottomuusseminaarista >>

Asunnottomien yön päätapahtuma

Asunnottomien yön Helsingin päätapahtuma järjestetään 17.10.2020 virtuaalisesti yhteistyössä Kansallismuseon kanssa. Kansallismuseon ohjelmistossa painottuvat tänä vuonna arvot, ymmärrys ja kohtalot. Asunnottomien yö -tapahtumalla puolestaan muistutetaan, että asunto on perusoikeus. Meillä kaikilla on oikeus omaan kotiin.

 

Asunnottomien yö tapahtumat

Hoiva ja Diakonissalaitos osallistuvat Asunnottomien yön tapahtumiin usealla eri paikkakunnalla järjestämällä omia tapahtumia.

Tukialus osallistuu työryhmittäin kaupunkien asunnottomien yöhön. Lue lisää Tukialuksesta >>

Helsinki:
Tapahtuma toteutuu Alppikadun korttelissa Elim-rakennuksen edessä/sisätiloissa klo 16–21. Tarjolla on paellaa, glögiä, kahvia, hiusten leikkuuta, lahjoitusvaatteita ja ihastuttavaa seuraa!!

Tutustu Aurorataloon >>

Paikalla myös NEA-hanke. Esittelyssä naisten asunnottomuuteen liittyvä video, valokuvanäyttely ja kangaskassien jako (hygieniatarvikkeet)

Lue lisää NEA-hankkeesta >>

Järvenpää:

Järvenpään Asunnottomien yötä vietetään Wäylässä (entinen Wärttinä II) klo 17-21. Ohjelmassa tilojen esittelyä ja valokuvanäyttely, saunomista, jaossa lahjoituksena saatuja kudottuja villapipoja ja -sukkia. Tarjolla Keuda Tuusulan opiskelijoiden valmistamaa purtavaa.

Tutustu Wäylään >>

Espoo:

Tapahtumaa vietetään asukkaiden ja työntekijöiden kesken Kuninkaankalliossa. Tarjolla sauna, virvokekita, lämpimien vaatteiden jakoa, grillausta, kokemusasiantuntijan toipumistarina sekä hartaus.

Tutustu Kuninkaankallioon >>

Jyväskylä:

Hoiva ja Vamos ovat mukana Asunnottomien yössä. Jalkaudumme katutason katutyön merkeissä.

Tutustu asumisen liikkuvaan tukee Kotona-palveluun >>
Tutustu Vamos Jyväskylä toimintaan >>

Rovaniemi:

Rovaniemen Vamos osallistuu tapahtumaan paikallisten toimijoiden kanssa.

Tutustu Vamos Rovaniemeen >>

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit