Alppitupa

Alppitupa tarjoaa tehostettua palveluasumista yli 65-vuotiaille henkilöille. Sen asukkaat ja henkilökunta muodostavat yhdessä yhteisön, jossa jokaisella on oikeus ja mahdollisuus olla aktiivinen toimija.  Yhteisön tavoitteena on moniarvoisuuden ja persoonallisten elämäntyylien salliminen, eikä asuminen Alppituvassa edellytä elämäntavan muutosta. Meillä kunnioitetaan asukkaan käsitystä omasta parhaastaan.

Alppitupa sijaitsee Diakonissalaitoksen Alppikadun korttelissa. Sen ikkunoista avautuvat Kallion kaupunginosan eri puolet, Linnanmäki, Kallion kadut ja vehreä sisäpiha.

Lue lisää elämästä Alppituvassa >>

Kodit ja yhteiset tilat

Alppitupa on koti 22 asukkaalle. Yksikkö on yhdessä tasossa ja pohjaratkaisu on selkeä. Jokaisella asukkaalla on oma huone. Niiden yhteydessä oma kylpyhuone ja wc. Huoneissa on hoivasänky ja yöpöytä, muuten huoneet voi sisustaa haluamallaan tavalla. Yksikössä on valoisa ruokasali ja kaksi viihtyisää oleskelutilaa sekä saunaosasto, jossa on tilava kylpyhuone.

Kodin ympäristö

Alppitupa sijaitsee Diakonissalaitoksen kauniissa korttelissa, keskellä menoa ja meininkiä. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa penkille katselemaan ohikulkijoita, opiskelijoita, muita asukkaita sekä henkilökuntaa.

Yksikköön on hyvät kulkuyhteydet. Perille pääsee ratikoilla, busseilla ja metroasemilta, joiden pysäkiltä on kävelymatka. Meiltä on lyhyt matka ulkoilemaan Töölönlahdelle ja kesäisin arkea värittää iloinen kiljunta Linnanmäen laitteiden pyörteistä. Talvella valaistu maailmanpyörä loistaa tähtenä pimeydessä.

Henkilöstö

Hoitotyön ammattilaiset ovat paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden tukena ja apuna. Alppituvalla on moniammatillinen työryhmä. Jokaisella on oma nimetty vastuuohjaaja, joka huolehtii erityisesti hänen asioistaan. Ketään ei jätetä yksin. Henkilöstö tukee ikääntyvän asukkaan virikkeellistä arkea ja hyvää elämää loppuun asti. Henkilöstö puhaltaa yhteen hiileen.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Sen lisäksi, että Alppituvan asukkaat ja henkilökunta muodostavat oman yhteisönsä, he ovat osa ympäröivää yhteisöä, Helsinkiä ja Kalliota. Vuorovaikutus on luontevaa ja mutkatonta.

Asukkaat miettivät yhdessä henkilökunnan kanssa mielekästä arjen tekemistä ja yhdessäoloa. Alppituvalla järjestetään säännölliset ja perinteeksi muodostuneet tupakokoukset. Lisäksi yksikössä käy opiskelijaryhmiä ja vapaaehtoisia järjestämässä esimerkiksi bingoa, tietovisaa ja levyraatia. Alppituvassa ovat keikkailleet niin kalliolaiset soittajat kuin salsatanssijatkin.

Asuminen meillä

Alppitupa on erikoistunut päihdeongelmaisten ikäihmisten palveluasumiseen. Meillä saa elää omannäköistä elämää henkilökunnan turvaamana. Jokaiselle asukkaalle tehdään oma hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa asukas itse saa määritellä avun tarpeensa. Omaiset ovat osa meidän yhteisöä ja tervetulleita osallistumaan arkeen ja juhlaan.

Asukkaaksi meille

Asukkaaksi meille tullaan kuntien sijoituspäätöksellä tai yksityisasiakkaana.

Yksityisasiakkaana voit olla yhteydessä palveluneuvontaan. Tavoitat meidät arkisin klo 9.00-15.00 numerosta 09 7750 5980

Saapumisohjeet

Alppitupa sijaitsee osoitteessa Alppikatu 2 F, 4 krs, 00530 Helsinki.

Meille on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Ratikka- ja bussipysäkit sijaitsevat ihan lähellä.

Henkilökunta ja asiakkaat kertovat oheisella videolla arjesta Diakonissalaitoksen Hoivan Alppituvalla.