Alppitupa

Alppitupa on erikoistunut päihdeongelmaisten ikäihmisten palveluasumiseen. Arvostamme moniarvoisuutta, eikä asuminen Alppituvassa edellytä elämäntavan muutosta, esimerkiksi päihteettömyyttä.

Alppitupa sijaitsee Diakonissalaitoksen Alppikadun korttelissa. Sen ikkunoista avautuvat Kallion kaupunginosan eri puolet, Linnanmäki, Kallion kadut ja vehreä sisäpiha.

Lue lisää elämästä Alppituvassa

Koti ja yhteiset tilat

Alppitupa on koti 22 asukkaalle. Yksikkö on yhdessä tasossa ja pohjaratkaisu on selkeä. Jokaisella asukkaalla on oma huone, joiden yhteydessä on oma kylpyhuone ja wc. Huoneissa on hoivasänky ja yöpöytä, mutta muuten huoneet voi sisustaa haluamallaan tavalla. Yksikössä on valoisa ruokasali ja kaksi viihtyisää oleskelutilaa sekä saunaosasto, jossa on tilava kylpyhuone.

Kodin ympäristö

Alppitupa sijaitsee Diakonissalaitoksen kauniissa korttelissa, keskellä menoa ja meininkiä. Korttelissa on turvallista liikkua sekä istahtaa penkille katselemaan ohikulkijoita, opiskelijoita, muita asukkaita sekä henkilökuntaa.

Yksikköön on hyvät kulkuyhteydet ja lyhyt matka ulkoilemaan Töölönlahdelle. Kesäisin arkea värittää iloinen kiljunta Linnanmäen laitteiden pyörteistä. Talvella valaistu maailmanpyörä loistaa tähtenä pimeydessä.

Henkilöstö

Hoitotyön ammattilaiset ovat paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden tukena ja apuna. Alppituvalla on moniammatillinen työryhmä, jolla on runsaasti päihde- ja mielenterveystyön osaamista. Jokaisella asukkaalla on oma nimetty vastuuohjaaja, joka huolehtii erityisesti hänen asioistaan.

Henkilöstö tukee ikääntyvän asukkaan virikkeellistä arkea ja hyvää elämää. Jokaiselle asukkaalle tehdään oma hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa asukas itse saa määritellä avun tarpeensa. Omaiset ovat osa yhteisöämme ja tervetulleita osallistumaan arkeen ja juhlaan.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Sen lisäksi, että Alppituvan asukkaat ja henkilökunta muodostavat oman yhteisönsä, he ovat osa ympäröivää yhteisöä, Helsinkiä ja Kalliota. Vuorovaikutus on luontevaa ja mutkatonta.

Asukkaat miettivät yhdessä henkilökunnan kanssa mielekästä arjen tekemistä ja yhdessäoloa. Alppituvalla järjestetään säännöllisesti jo perinteeksi muodostuneita tupakokouksia. Lisäksi yksikössä käy opiskelijaryhmiä ja vapaaehtoisia järjestämässä esimerkiksi bingoa, tietovisoja ja muuta ohjelmaa Alppituvassa ovat keikkailleet niin kalliolaiset soittajat kuin salsatanssijatkin.

Asukkaaksi meille

Asukkaaksi Alppitupaan tullaan kuntien ostopalvelusopimuksella.

Lisätietoja Alppituvasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saa maksuttomasta palveluneuvonnastamme.

Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@hoiva.fi.

Saapumisohjeet

Alppitupa sijaitsee osoitteessa Alppikatu 2 F, 4 krs, 00530 Helsinki.

Meille on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Ratikka- ja bussipysäkit sijaitsevat ihan lähellä.

Alppitupa, laatu ja kehittäminen

Omavalvontasuunnitelma Alppitupa 2021

Alppitupa kohdennettu auditointi 9.6.2022

Henkilökunta ja asiakkaat kertovat arjesta Diakonissalaitoksen Hoivan Alppituvalla.