Hoivalla on todettu koronavirustartuntoja

14.4.2020

Meillä on todettuja koronavirustartuntoja ja valitettavasti myös koronan aiheuttamia kuolemantapauksia. Olemme pahoillamme ja otamme osaa läheisten suruun. Tilanne on hyvin raskas kaikille, myös työntekijöille.

Kuolema koskettaa aina. Viimeiset viikot meillä ja maailmalla ovat osoittaneet, että hoivakodit ovat erityisen riskialttiita, kun koronaepidemia leviää. Meillä hoidossa olevat asukkaat kuuluvat riskiryhmään ja ovat meillä elämänsä loppuun asti. Yksikkömme ovat hyvin tiiviitä ja lämpimiä yhteisöjä. Osalle asukkaista ainoa läheinen on tuttu hoitohenkilökuntamme, jotka eivät ole nyt karanteenin vuoksi aina päässyt heidän tuekseen.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeusajan tuomista rajoitteista huolimatta, meille on edelleen tärkeintä asiakkaittemme mielekäs ja turvallinen arki. Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin. Tehtävämme on suojella sekä asiakkaitten että henkilökunnan terveyttä. Teemme kaikkemme, että korona ei leviä.

Diakonissalaitoksella toimii valmiustyöryhmä, jonka tehtävänä on aktiivinen viranomaisseuranta, ohjeiden laatiminen ja kysymyksiin vastaaminen. Olemme myös tehostaneet viestintää, jotta annetut ohjeet voidaan käydä huolellisesti henkilökunnan kanssa läpi. Lisäksi olemme vahvistaneet henkilökunnan osaamista, jotta heillä on parempi valmius toimia poikkeustilanteessa. Seuraamme henkilöstöresursseja jatkuvasti ja olemme tietoisia, että tilanteet saattavat muuttua päivittäin. Tällä hetkellä mitoituksemme on lupien mukainen.

Liiketoimintajohtaja,
Ella Suojalehto

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit