Asukkaiden ja työntekijöidemme hyvinvointi on meille tärkeää – Huomioithan ohjeemme

11.3.2020

Koronavirustartuntojen määrä on lisääntynyt Suomessa. Haluamme turvata hoivakotiemme asukkaiden ja heitä hoitavan henkilökunnan hyvinvoinnin. Ikääntyneet ovat alttiita infektioille ja taudit voivat olla heille hengenvaarallisia. Tästä syystä heidän suojelunsa tartuntataudeilta on erityisen tärkeää. Toivomme jokaisen huomioivan uudet vierailukäytäntömme.

On erittäin tärkeää välttää infektioiden leviäminen hoivakoteihimme. Tämä koskee kausiluonteista influenssaa, vatsatautia kuin koronavirusta. Koronavirus tarttuu pisaroiden välityksellä, kun ihminen yskii tai aivastaa ja sitä kautta myös mahdollisesti käsien kautta. Huolehdithan käsihygieniasta ja tulet vain terveenä vierailulle hoivakotiin katsomaan läheistäsi.

Jos olet matkustanut alueilla, joilla Covid-19 on levinnyt, on tärkeää, että et vieraile meillä 14 päivän sisällä kotiin saapumisesta. Ajantasaisen tiedon niistä alueista, joita rajoitus koskee, saat Ulkoministeriön verkkosivuilta osoitteesta www.um.fi.

Jos jokin asia askarruttaa, voit aina soittaa meille. Jos et pääse vierailulle läheisesi luo, ei sinun tarvitse katkaista yhteydenpitoa. Hän varmasti ilahtuu myös soitostasi.

Hyvä läheinen:

  • Vieraillessasi kodissamme luethan ovella olevat ohjeemme varotoimista ja pidäthän huolta hyvästä käsihygieniasta.
  • Mikäli sinulla on lieviä flunssan oireita, olet kipeä tai perheessäsi on vatsatautia, vältäthän ystävällisesti vierailua siihen saakka, että olet tervehtynyt.
  • Vältä vierailua, jos olet palannut koronaviruksen epidemia-alueelta tai lähipiirissäsi epäillään koronavirustartuntaa. Vaikka sinulla ei olisi oireita, mutta olet vieraillut epidemia-alueella viimeisen 14 vrk aikana, pyydämme, ettet vieraile kodissamme.

Kiitos yhteistyöstä ja pysykää terveinä!

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit