Korttelissa juhlitaan 22.8.2019!

2.7.2019

Diakonissalaitoksen Korttelijuhla klo 12-16

Juhlassa Helsingin Alppikadun ainutlaatuiseen kortteliin levittäytyy iloinen kirjo uutta ja vanhaa. Tule nauttimaan kulttuurista tai etsimään aarteita myyjäisistä! Kolmannen kerran järjestettävän juhlan uutuutena Toisilta oppimisen tori: voit oppia uusia taitoja henkilökuntamme opastuksella. Luvassa ukulelen soittoa, hengitysharjoituksia, polkupyörän korjausta, sokeriruusujen tekoa, tarot-korteista ennustamista jne.

Juhlan päättää klo 15.00 alkaen Paleface!!

OHJELMA

Diakonissalaitoksen teltta

Klo 12-15 Tule tutustumaan millaisia mahdollisuuksia sinulla on tulla mukaan Diakonissalaitoksen toimintaan. Haluaisitko ryhtyä kummiksi, mentoriksi, vapaaehtoiseksi tai ystäväksi?  Teltassa voit myös osallistua polkupyörän arvontaan. Teltassa myös Diakonissalaitoksen Hoiva!

Klo 12.05 Toimitusjohtaja Olli Holmström avaa Korttelijuhlan.
Klo 12.30 ”Ja siitä se ajatus sitten lähti”, graafinen suunnittelija Ella Härkönen viestintätoimisto Drumista kertoo Diakonissalaitoksen uudesta ilmeestä.
Klo 13.30 Miten toimia, jos huomaat yksinäisen vanhuksen harhailevan. Johanna Roti ja Virpi Paananen Seniori-Vamoksesta antaa vinkkejä.
Klo 14.30 Mikä on Tukialus? Projektipäällikkö Robert Koski kertoo myös sen, missä se liikkuu.

Myyjäiset

Klo 12-15 Päärakennuksen edustan myyntipöydillä vanhaa Diakonissalaitoksen irtaimistoa, mm. astioita, tekstiilejä, hopeaa, uushopeaa ja alpakkaa, muutamia kristallimaljakoita, kolme paria mustia vanhoja varsisaappaita, kirjoja. Huom: käteismaksu.

Kesäpuutarha

Klo 12.15  Toisilta oppiminen, oppimistuokio.

Klo 13.30 Judith & kitaristi, musiikkiesitys

Klo 14.00 Yhteislaulua Mari Kätkän johdolla. Tule Diakonissalaitoksen omaan Allsång på Skansen -tuokioon!

Pihala

Klo 12-15 Toisilta oppiminen, oppimistuokioita. Lukujärjestys julkaistaan 16.8.2019.

Elim

Klo 12-14 Asukkaiden ja asiakkaiden musisointia korttelin alapihalla: Greefer, Trippy Grinder, Risto&Bobby ja mahdollisesti myös Rudewolf.
14.30 Ystäväpiiri: tanssiesitys ja yhteistanssia. Ystäväpiiri -esityksessä  kaikki pääsevät kokeilemaan, aistimaan ja oivaltamaan eri tanssityylejä sekä nauttimaan piirin tuomasta yhteydestä ja turvasta.

klo 15.00 Paleface!

Kirkko

Klo 12.15 ”Aurora K – rakkaudesta hyväntekeväisyyteen”. Marika Sampio-Utriaisen monologi Diakonissalaitoksen perustajasta Aurora Stjernvallista, joka avioituessaan kantoi ensin sukunimeä Demidov ja sen jälkeen Karamzin. Kesto noin 45 minuuttia.

Klo 13.15 Tule kokeilemaan Hilkka-Liisan Vuoren opastuksella miltä tuntuisi laulaa greogoriaanista laulua.

klo 14.15 ”Aurora K – rakkaudesta hyväntekeväisyyteen”. Marika Sampio-Utriaisen monologi Diakonissalaitoksen perustajasta Aurora Stjernvallista, joka avioituessaan kantoi ensin sukunimeä Demidov ja sen jälkeen Karamzin. Kesto noin 45 minuuttia.

Päärakennus

Klo 13.00 ja klo 15.00 museon aulassa opastus uuden pienoismallin maailmaan 1890-luvun lopulle.

Klo 12-16 Diakonissalaitoksen vuonna 1867 alkaneen tarinan kertova museo avoinna.

Diaspåra

Klo 13.00 ratikka Diakonissalaitoksen menneeseen lähtee Kuntatalon takaa, matkalla kerrotaan myös nykyisestä toiminnasta. Diaspåra sivuaa Diakonissalaitoksen toimintaan liittyviä paikkoja. Mukana tämän päivän toiminnan asiantuntijoita: Lapset ja nuoret, kansainvälinen toiminta, Hoiva sekä Varainhankinta. Isäntänä viestintäpäällikkö Markku Niskanen.

Soppaa ja kahvia

Klo 12.00 alkaen soppatykki Lina-rakennuksen vieressä. Tarjolla hernekeittoa, myös kasvisversiona. Kahvi/teetarjoilu on Hia-rakennuksen viereisellä aukiolla. Tarjottavaa on niin pitkään kun sitä riittää.

Suomen Diakoniaopisto

Klo 12.30-15.00 uusien opiskelijoiden järjestämää ohjelmaa teemalla ”hyvinvointi”.

Kumppanitori

Klo 12-15 Terveystalo, Lassila & Tikanoja, Kallion seurakunta ja tytärsäätiömme Rinnekoti.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme osoitteeseen Alppikatu 2, Helsinki!

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit