Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö ja Rinnekoti-Säätiö suunnittelevat yhdistymistä

4.6.2019

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö ja Rinnekoti-Säätiö suunnittelevat yhdistymistä. Rinnekoti on nykyään Diakonissalaitoksen tytärsäätiö. Yhdistymisen myötä Diakonissalaitoksesta ja Rinnekodista tulee entistä vahvempi ja vaikuttavampi arvopohjainen yhteiskunnallinen toimija.  Yhdistymisen odotetaan tulevan voimaan 1.1.2020.  

– Säätiöiden yhdistymisen myötä varmistamme, että meillä on tulevaisuudessakin hyvät edellytykset jatkaa arvopohjaista toimintaamme, jonka tuotto menee yhteiskunnallisesti merkittävään tarkoitukseen, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo. 

Yhdistyminen tarjoaa synergiaa ja monia hyötyjä sekä säätiöiden asiakkaille että henkilöstölle. Näkyviä ja konkreettisia etuja ovat monipuolinen ja laajempi palvelutarjonta, vahvempi osaaminen ja resurssit palveluiden kehittämiseen asiakkaille sekä monipuolisemmat kehitysmahdollisuudet ja urapolut henkilöstölle.

– Muuttuvassa sotekentässä tarvitaan tulevaisuudessa vahvaa ja vaikuttavaa kolmannen sektorin palveluntuottajaa, työnantajaa ja yhteistyökumppania. Yhdessä voimme entistä paremmin tuottaa laadukkaita ja kattavia palveluita erityisryhmien tarpeisiin, Holmström sanoo.

Säätiöillä on pitkä yhteinen historia ja arvopohja, joten yhdistyminen on luonteva askel. Rinnekodin toiminta alkoi osana Helsingin Diakonissalaitoksen toimintaa vuonna 1927, kun kaksi pientä kehitysvammaista poikaa, Mauri ja Martti, otettiin Diakonissalaitoksen sisarten hoidettavaksi. 

Yhdistymisen jälkeen Rinnekoti jatkaa toimintaansa yhtenä Diakonissalaitoksen liiketoiminta-alueena. Rinnekodilla säilyvät nykyinen nimi ja brändi, jonka alla sen toiminta jatkuu, kehittyy ja laajenee.  

Tiedotamme lisää yhdistymisen etenemisestä syksyn aikana. 

Lisätietoja:  

Olli Holmström
Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja ja Rinnekodin hallituksen puheenjohtaja

olli.holmstrom@hdl.fi 

Anu Kallio
Rinnekodin toimitusjohtaja
anu.kallio@rinnekoti.fi
 

Laura Niemi
viestintäjohtaja, H
elsingin Diakonissalaitos
puh. 050 3738602, laura.niemi@hdl.fi 

Taina Rönnqvist
viestintäpäällikkö, Rinnekoti

puh. 044 762 1992, taina.ronnqvist@rinnekoti.fi 

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit