Thai-tanssijat toivat iloa arkeen Alppituvassa

4.4.2019

Thai-tanssijat ja tunnelmaa vapaaehtoisten voimin Alppituvassa

Ryhmä thai-tanssijoita otti yhteyttä Kanssalaan ja halusi päästä esiintymään erilaisiin vanhusten yhteisöihin vapaaehtoisesti. Tietysti innostuimme ajatuksesta ja otimme tanssijat ilomielin vastaan. Sovimme keväälle yhteensä kolme esiintymistä, joista ensimmäinen oli Diakonissalaitoksen Hoivan asumisyksikössä, Alppituvassa. Kanssala on Helsingin Diakonissalaitoksen ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke vapaaehtoistyön välittämiseksi.

 

Alppitupa on yli 65-vuotiaiden asukkaiden koti, joka tarjoaa ympäri vuorokautista hoitoa ja tukea. Mainittakoon vielä se, että Alppituvassa työskentelee mahtavia työntekijöitä, jotka ottavat vapaaehtoiset aina vieraanvaraisesti ja avoimin mielin vastaan. On helppoa välittää vapaaehtoisia paikkaan, jossa tietää työntekijöiden olevan heistä mielissään ja iloisia. Myös asukkaille esitys tarjosi pienen juhlan arkisen päivän keskelle.

Kaunis musiikki, hienot asut sekä näyttävät kampaukset ja esiintymismeikit tekivät jokaisesta esityksestä eksoottisen elämyksen. Jotkut asukkaista innostuivat taputtamaan käsiään yhteen tanssijoiden esiintyessä heille. Tunnelmasta pystyi aistimaan sen, että esitykset olivat asukkaiden mieleen ja toivat iloa heidän arkeensa. Tanssijoista osalla oli selvästi enemmän esiintymiskokemusta ja toisilla vähemmän. Hienosti loppua kohden esiintymisjännitys laukesi ja tanssijat alkoivat päästä vauhtiin. Ryhmäesitykset olivat näyttäviä ja niistä näki, että tanssijat ovat hioneet askelkuvioita pitkään. Vaikka thai-tanssin liikekieli on melko minimalistista, niin näyttävät koristeelliset ja esteettisesti kauniit asut sekä somisteet tuovat ison lisän.

Näytöksen päätyttyä tanssijoita kiiteltiin kovasti ja jotkut asukkaat halusivat kuulla, mistä he ovat tulleet ja kuinka kauan ovat treenanneet tanssimista. Thai-tanssi on Thaimaassa tyypillisesti nuorten esiintyjien laji. Oli ihana huomata, miten tanssijat nauttivat esiintymisestä ja saadusta palautteesta. Tuli olo, että tässä juuri on vapaaehtoistoiminnan ydin – sekä vastaanottava osapuoli että vapaaehtoinen saa kokemuksen olevansa tärkeä ja arvostettu!

Kirjoittaja Saara Simonen on Kanssalan tuotantokoordinaattori.

Heräsikö kiinnostus, mikä Alppitupa on? Lue lisää Kanssalasta

 

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit