Kotihoitoon lisää osaamista  – VTKL-Palvelut Oy yhdistyi maaliskuun alussa Hoivaan

17.5.2018

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva osti Vanhustyön keskusliitolta kotipalveluita tarjoavan VTKL-palvelut Oy:n. Virallinen yhdistyminen tapahtui tänä keväänä maaliskuun alussa. Yhteinen nimi on jatkossa Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy.

 

Yhdistymisen myötä Hoivalle siirtyi roppakaupalla kotihoidon osaamista. Vanhustyön keskusliitto on tehnyt uraauurtavaa työtä kotipalvelutoiminnassa 1950-luvulta alkaen, aluksi yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa ja vuodesta 1967 lähtien kokonaan liiton omana toimintana.

”Olemme iloisia, että meillä on kotihoidossa nyt entistä isompi ja monipuolisempi joukko tekemässä töitä. Jatkossakin tutut työntekijät voivat käydä vakioasiakkaiden luona ja pystymme entistä paremmin vastaamaan asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin”, Hoivan yksikönjohtaja Katri Auranne sanoo.

Yksikönjohtaja Katri Auranne

Asiakkaille yhdistymisen hyöty näkyy palveluvalikon lisääntymisessä ja monipuolistumisessa. Nyt Hoiva voi tarjota erittäin laajan valikoiman kotihoidon palveluita. Tämä on ollut kaivattu uudistus.

”Asiakkaat iloitsevat mahdollisuudesta saada tutusta yrityksestä niin fysioterapiaa, kotisairaanhoitoa, ikkunanpesua, jalkojenhoitoa tai vaikka turvapuhelunpalveluita.  Työntekijöillä on
monipuolista osaamista ja he ovat hyvin motivoituneita työhönsä.  Pystymme hyvin vastaamaan myös erityistoiveisiin.”

Yhdistymien on vaatinut paljon uuden opettelua ja työkulttuurien yhteen hiomista.

”Lähtökohtaisesti kaikki on mennyt hyvin. Yhdistymistä on helpottanut se, että työntekijämme jakavat hyvin samanlaisen arvopohjan. Keskeisessä roolissa on työn merkitys ja asiakkaan hyvinvointi. Haluamme myös työnantajana panostaa henkilöstöömme ja tarjota heille hyvät henkilöstöedut, kuten normaalia laajemman työterveyshuollon tai Smartum-työhyvinvointietuja”,  Auranne kertoo.

Kotihoidon vahvistuminen mahdollistaa myös palveluiden kehittämisen ja kasvattamisen tulevina vuosina. Tavoitteena on tuoda kotihoidon asiakkaille uusia palveluita jo tämän vuoden aikana.

”Palveluiden kehittäminen lähtee asiakkaiden ja työntekijöiden tarpeista. Teemme kehitystyötä yhdessä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa. Asiakkaat ja työntekijät ovat toivoneet mahdollisuutta saada lääkäripalvelua kotiin ja digilääkäripalvelun kehittäminen onkin jo työn alla. Tämä tulee olemaan hyvä lisä tulevaisuudessa, toivottavasti jo piankin, Auranne sanoo.

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoivan Kotihoito

Kantava ajatus: Hyvä arki kuuluu kaikille

Tarjottavat palvelut:
Kotisiivous
Kotipalvelu
Tukea sairaalasta kotiutuneelle
Turvapuhelinpalvelu
Huolenpitosoitto
Fysioterapia
Jalkojenhoito
Lastenhoito

 

Tutustu tarkemmin: https://www.hoiva.fi/yksityisasiakkaille/kotihoito/

Palveluneuvonta (arkisin klo 8.00–16.00)

Puhelinnumero 09 7750 5980

Sähköposti palveluneuvonta@hoiva.fi

Lue seuraavaksi: Uusimmat artikkelit